Öneriler

Naruto evreniyle alakalı sorularınızı ve önerileriniz.

Re: Öneriler

Mesajgönderen Ryoga tarih Cmt Eki 04, 2014 12:12 am

Genjutsu Tekniklerinin yanına hangi disiplinle ilgili olduğunu yazarsanız bence oyuncular için daha kolay olur.
Resim
Shichiro Shun
Kullanıcı avatarı
Ryoga

Mesajgönderen Cynic tarih Cmt Eki 04, 2014 12:20 am

Disiplinlerin uçlarını açık bırakmak istediğimden mütevellit böyle bir şey yapmadım zira disiplin öğrenmek size genel manada Genjutsu bilgisi katıyor, sadece o spesifik etkileri yaratmıyor.

Eğer her tekniğe ilgili disiplinleri yazarsam bu sefer disiplinlerin alanı daralıyor, etkisi azalıyor.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Ryoga tarih Cmt Eki 04, 2014 2:03 am

Son zamanlarda sürekli bir şeyler yazıyorum benden sıkılmışsınızdır artık galiba :krodance: bu pek öneri değil fakat soru da değil nereye yazsam bilemedim buraya yazayım dedim. Galiba gözünüzden kaçmış Karakter İmza Formu konusunda yazısında Alım Gücünün altında Kullanılabilir GP var fakat en alttaki kodda yok gözünüzden kaçmış sanırım. Bir çok kişi fark etmiştir ama daha sonralar da bir karışıklık olabilir diye söyleyeyim dedim.
Resim
Shichiro Shun
Kullanıcı avatarı
Ryoga

Mesajgönderen Cynic tarih Cmt Eki 04, 2014 2:21 am

Aha. Düzelteyim hemen. Teşekkürler uyarı için.

Genelde sıkılmıyoruz soruları okurken, olabildiğince cevap vermek ve sizin anlamanızı sağlamak görevimiz haliyle.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Zeraph tarih Cmt Eki 04, 2014 8:07 am

Amaçlar kısmını kısa dönemli ve uzun dönemli olarak ayıralım. Kısa sürekli değişsin uzun aynı kalsın. :tump:
Kiichi'lerden Miyazawa
Kullanıcı avatarı
Zeraph

Mesajgönderen Cynic tarih Cmt Eki 04, 2014 4:39 pm

O bölüme kimse gerektiği önemi vermiyor, genişletip bölsem de bir işe yaramayacak. Ama hoş bir öneri, aklıma önceden gelseydi kesinlikle uygulardım.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Bugiboo tarih Cmt Oca 17, 2015 10:26 pm

Daha iyi anlaşılması açısından profilimizdeki stat puanları konusuna simülatif değerlerle açıklama getirilirse daha güzel olur diye düşünüyorum. Hani örneğin zekası yedi olan birinin IQ seviyesi aşağı yukarı kaç olur gibi şeyler o bölümü daha iyi anlamamızı sağlar, ayrıca karakterlerimizin sınırlarını biliriz.
Bugiboo

Mesajgönderen Cynic tarih Cmt Oca 17, 2015 10:47 pm

Buna sorularda sanki cevap vermiştim ben. Bir saniye...

Aha burda.

Soru:
Narutoda statlarda normal seviyesi nedir? Yani köydeki ortalama bir insanın zeka, varlık...v.s puanı kaçtır?

Cevap:
Yeni sistemde statların olayı farklı işlemekte. Forum RP'sine daha uyumlu olduğunu düşünmekteyim bunun. Açıklayayım.

Statlar, karşılaştırma içindir. Yani herhangi bir şey ifade etmez, aynı zamanda bir çok şey ifade eder. Normal bir stat seviyesi yoktur, herkes normal manada zeki, çevik ve kuvvetlidir. Statlar, iki kişi arasındaki farka bakılması gerektiği zaman anlam kazanır.

Detaylandırmak gerekirse, Zekâ statının 1 olması o kişinin gerizekalı olması anlamına gelmez, veya 15 olması, mükemmel bir zihne sahip olduğunun kanıtı değildir. İnsanlar istediği gibi karakterlerini ayarlayabilirler. Gücüne 3 verip, kuvvetli bir duruşu, fiziği vardır diyebilir, veya yüksek varlık statıyla yalnız ve kimsenin umurunda olmayan bir karakter yaratabilirler.

Statlar, iki kişiyi kaşılaştırdığımız zaman bir anlam kazanır. İki karakterin statlarına bakılır ve kimin kimden daha zeki, çevik veya güçlü olduğuna karar verilir. Ancak bu karar, sadece ve sadece o iki karakter arasındadır, genel bir şey söz konusu değildir.

Elbette bir statın aşırı derecede yüksek olması kişinin o alanda başarılı veya yetenekli olduğunu gösterebilir, o konuda bir sıkıntı yok.

Bu bağlamda, ortalama bir Shinobi'nin statlarını vermek mantıksız olacaktır diye düşünmekteyim.

Ancak şunu belirtmekte fayda var, herhangi bir eğitim almamış bir sivil, eğitimli bir Shinobi'den kat ve kat aşağıdadır.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Reinalce tarih Prş Mar 12, 2015 3:54 pm

Bence belli bir süre rp yapıldıktan sonra, zaman atlaması yapalım. Yani rpye ilk karakter başlayalı rahat 6 ay oldu. Sanırım 7 ay falan geçmiş. Bence her 6 ayda bir, karakterler 1 yaş büyüsün.

Tabii sadece büyümekle de kalmasın, statlar ve gelişim puanları da verilsin. Bu tabii size kalmış bir şey. Böyle yaparak hem karakterlerin kalıcı olmasını da sağlayabiliriz. Hem de eminim ki daha zevkli olur ve gerçekçilik hissi verir.
Kansou Dazai diyecekler inş. Resim
Kullanıcı avatarı
Reinalce

Mesajgönderen Cynic tarih Prş Mar 12, 2015 6:22 pm

Öneri ilginç, bu konuda bir kaç kelam etmek istiyorum. Kişisel algılamayın.

Bence belli bir süre rp yapıldıktan sonra, zaman atlaması yapalım. Yani rpye ilk karakter başlayalı rahat 6 ay oldu. Sanırım 7 ay falan geçmiş. Bence her 6 ayda bir, karakterler 1 yaş büyüsün.

Yakında karakterlere yaş atlatılacak, o konuda bir sıkıntı yok.

Tabii sadece büyümekle de kalmasın, statlar ve gelişim puanları da verilsin. Bu tabii size kalmış bir şey.

Ben buna aşırı derecede karşıyım. Zira zaten tonla yerden GP veriyoruz, lejantlar ve yılbaşı ile. Şimdi de yarışma var, oradan da geliriniz olacak, bu GP olabilir de olmayabilir de. Zaten "meta" olarak bir çok yerden GP alıyorsunuz, bence bu dengeyi bozmamak lazım.

Böyle yaparak hem karakterlerin kalıcı olmasını da sağlayabiliriz. Hem de eminim ki daha zevkli olur ve gerçekçilik hissi verir.

Karakterlerin kalıcılığı yaş veya GP gibi herhangi bir birim ile ölçülemez kanımca. Bir karakterin kalıcılığı, oyuncunun onunla ne kadar çok roleplay yaptığıyla doğru orantılıdır. Ne kadar çok bir karakterle RP yaparsanız o karakter o kadar çok evren ile bütünleşir, bir çok olayda parmağı olur, yaptığı olaylar başla konuları da etkilemeye başlar. Bir interaktif anlatımın parçası olur. Bizim dokuduğumuz kumaşın iplikleri arasına sızar, kendi desenini oluşturur, lâkin sırıtmaz.

Yani yaş almak, GP dağıtmak gibi konular bir karakteri kalıcı yapmaz. Var öyle bir çok kişi, yoklamadan siteye giriyor, ardından çekip gidiyor. Veya karakter yaratılıyor, gelişim konusu açmadan çekip gidiyor. Ardından karakterini aktif ediyor tekrar, sonra tekrar yokoluyor. Bu mantıkla, o karakterler, yeni yaratılan ve bol bol RP yapan karakterlerden daha oturaklı, çünkü yaş atlamışlar.

Bence yok öğle yağma. Doluyum bu konuda vesselam. Karakterler yaratıcılarının bile umrunda değilse, benim hiç umrumda değil.

Eğer bir karakterin kalıcı ve keyifli olmasını istiyorsanız RP yapın. Siz RP yaptıkça evrenin dokularının arasına sızdığınızı hissettireceğiz. Açık konuşuyorum, hissettiremezsek paranız iade, söz.

Hissettirdiğimiz kişiler reklamımızdır efenim.

Burasının amacı hayattan kaçıp başka bir karaktere bürünmek. Birbirimizi yenmek veya Sims oynar gibi karakter büyütmek değil bence. Bu bağlamda, karakterlerinizle bol bol RP yapın, vakit gelince yaş da atlarsınız, GP de kazanırsınız.

Her neyse. Beklediğinden daha sert ve daha farklı bir cevap oldu ama, kişisel algılama. Bu konudaki düşüncelerim bunlar. Haydiyin eyvallah :krobye:
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

ÖncekiSonraki

Dön Naruto

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir