Öneriler

Naruto evreniyle alakalı sorularınızı ve önerileriniz.

Re: Öneriler

Mesajgönderen Fedaroza tarih Cmt Mar 14, 2015 3:29 pm

Üstteki cevap gibi bir cevap da ben alacağım gibi görünüyor ama, siteye jutsu geliştirme tarzı bir şey eklemenin hoş olabileceğini düşünüyorum. Yani var olan jutsunun üstüne bir şeyler eklemek, eski sistemde bulunduğu gibi. Bir jutsu üzerindeki becerimiz beş olunca abartmayacak şekilde geliştirmek vesaire.
Shiranui Kanaye-Ishigakure Mağaraları
Kullanıcı avatarı
Fedaroza

Mesajgönderen Cynic tarih Cmt Mar 14, 2015 10:58 pm

Bir sonraki güncelleme değil, ondan sonrakinde koymayı düşündüğüm bir sistemdi ama madem talep var bir sonraki güncellemeye yetiştireyim.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Fedaroza tarih Pzt Mar 16, 2015 11:43 pm

Öhm, teker teker yazıyorum ama kusura bakmayın. Şu eski sistemde bulunan başkasının konusuna pasiflik sınırlarını kabul ederek tamamiyle tesadüfen(ne hikmetse artık) zıbırdama olayı tekrardan gelebilir mi? Gelmesi taraftarıyım da, bu hem istek hem sorudur.
Shiranui Kanaye-Ishigakure Mağaraları
Kullanıcı avatarı
Fedaroza

Mesajgönderen Cynic tarih Sal Mar 17, 2015 3:51 am

Zıbırdama derken? Eğer milletin Free'sine salça olmayı kastediyorsan onu konu sahibiyle ayarlaman lazım. GM'li konulara dalmayı soruyorsan, önce pasiflik yapmadan normal konularınızı halledin, sonra da üşenmeden milletin konularını okumaya başlayın, gerisini hallederiz biz.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Margu tarih Prş Mar 19, 2015 5:59 pm

Benim önerim karakterlere yönelik olacak.

Biliyoruz ki karakterler kendilerine dezavantaj alıp karşılığında ise GP kazanıyor.

Bunun tam tersinin sisteme eklenmesi hakkında yapıyorum önerimi. Yani karakterler belli sayıda GP harcayıp kendilerine ''Avantaj'' edinebilsinler.

Ufak bir örnek hazırladım kendi imkânlarımla.

Fiziksel Avantajlar
  • Keskin Duyu - 70 GP
Karakterinizin bir duyusu normalden çok daha iyi çalışıyor. Şahin gibi gözlere veya köpek gibi burna sahip olabiliyor karakteriniz. Sadece 1 duyunuz keskin olabilir.

Zihinsel Avantajlar
  • Üstün Zeka - 65 GP

Normal insanların düşünerek kurduğu cümleleri siz düşünmeyerek mantıklı bir şekilde açıklayabilirsiniz. Karşınızdaki insanın tüm duygularını ve hislerini bir bakışta anlayabilirsiniz. Duygusal Zeka, Zihinsel Zeka olarak iki gruba ayrılır. Sadece bir tanesinde avantajlı olabilirsiniz.

Sosyal Avantajlar
  • Popüler - 75 GP
İnsanlar sizi gördüğünde selam vermeden geçmezler. Yardıma ihtiyacınız olduğunda kapısını çalabileceğiniz onlarca insan bulunur. Elbette bunun sebebi ise insanlarla iyi iletişim kurabilmektir. Karakterinizin asıl avantajı insanların onu tanıması değil, insanlarla iletişimini güzel kurabiliyor olmasıdır.

Tıbbi Avantajlar
  • Sağlam Bağışıklık Sistemi - 50 GP
Kolay kolay hastalığa yakalanmazsınız. Normal insanların hasta olması gereken durumlarda sizin bağışıklık sisteminiz vücudunuza giren mikropları vücutta yener.
Resim

[Ishigakure] Fushihara Kensei
Kullanıcı avatarı
Margu

Mesajgönderen AxeW tarih Prş Mar 19, 2015 6:14 pm

Ossan yazdı:Dezavantaj sitemi gibi Avantaj sistemi de olabilir. Merit/Flaw hesabı. :geek:
Cynic yazdı:Onu düşündüm, ancak bir kaç nedenden ötürü sadece GP getirmesi şeklinde bir karar aldım.

Orjinalinde her bir Flaw, size 1 tane Merit seçebilme hakkı getirecekti. Bazı Flaw'lar birden çok Merit verecekti, veya Merit'lerin bazıları için 2 Flaw almak gerekecekti.

Bu sistemin gelmemesinin başlıca nedeni, yeteri kadar Merit olmaması. Meritlerin geneli bir süre sonra sosyal manada artı olmaya başlıyor ve bu pek de RP'ye hoş yansımıyor. Örneğin, "Black Market Connections" misali şeyler. Fiziksel veya Mental olarak sınırlı kalıyor Merit'ler. Az Flaw ve Merit olunca da, seçme şansı olmuyor. Yazdığım prototipin çok fazla bir getirisi olmayacağını düşünüp sistemi şu anki şekli ile değiştirme kararı aldım ben de.

Aşırı popüler olmuş olacak ki ( :krozer: ) 45 karakterin 40'ı sorunlu.

Ha ama ileride, karakterinize GP ile Merit alma tarzı bir şey düşünüyorum, ama çok ufak bir olasılık.

Belki benim yapmam uygun değil ama
Shiro Akira
Kullanıcı avatarı
AxeW

Mesajgönderen Cynic tarih Cum Mar 20, 2015 2:06 pm

Bir önceki sayfaları okumaya üşenmemek lazım. AxeW yerinde @ vermiş.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Önceki

Dön Naruto

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir