Sorular

Naruto evreniyle alakalı sorularınızı ve önerileriniz.

Sorular

Mesajgönderen Cynic tarih Pzr Eyl 07, 2014 6:06 am

Buraya tüm sorularınızı sorabilirsiniz. Konu hakkında bilgisi olmayanların karışmamasını rica ediyoruz.

Bugüne kadar sorulan sorular bir sonraki mesajda toplanmış haldedir. Lütfen burada yer alan soruları tekrar sormayınız. Sorular doğruca oyuncuların sorduğu şekildedir, bu yüzden imla yanlışlıkları konusunda kusura bakmayın.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Re: Sorular

Mesajgönderen Fortius tarih Cum Eki 03, 2014 4:22 pm

1. Modlarda olduğu gibi jutsularda gelişip ek özellik kazanabilir mi?
Şu anda değil, ileride eklemeyi düşünüyorum ancak.

2. Yalnızlık kusuruna sahip olanlar grupça görevlere katılabilecek mi?
Evet. Ancak görev ne kadar başarılı olur bilemem.

3. Klan olayları falan olmayacak sanırsam yeni sistemde? pek bir şey göremedim de, kekkai genkai falan sahibi olamıyoruz sanırım? Zaten karakterleri açtık gerçi bu saatten sonra olması zor olsa da, hani yeni gelen arkadaşlar falan için soruyorum.
Kekkei Genkai ve Klan tarzı olaylar bulunmamaktadır. Puan ile Mod alabilirsiniz, o da hemen hemen o işlevi görecektir.

4. Şimdi ben bir katana tekniği aldım, fakat katana kullanımını almadım. Bu sorun olur mu? Çünkü mantıken B-Rank'a kadar öğrendiysem katana kullanımı bilmem gerekiyor. Eğer katana kullanımını almam gerekiyorsa özür dileyerek gelişimimi yeniden düzenlemek istiyorum.
E yani, o B-Rank'a kadar öğrendiklerin sana o stili o silah ile nasıl icra edileceğini öğretiyor, yani o silahı da kullanmayı öğreniyorsun haliyle. Silah kullanmaya beceri alman seni daha da geliştiriyor.

5. Insomnia Traitine sahip karakterler ilaçla ya da herhangi bir jutsuyla uyutulduklarında uyku kısa süreli mi oluyor.
Eğer bir teknik ile uyutulmuşsanız, tekniğin süresi kadar uyursunuz. Bu yapay bir uykudur, kişiyi dinlendirmez.

Doktorların verdiği uyku ilaçları sizin üzerinizde işe yaramaz. Ancak, bir shinobi, spesifik olarak insanları uyutacak bir "zehir" tarzında bir şey hazırlamışsa bu sizi uyutabilir. Ancak dediğim gibi, bu uyku kişiyi dinlendirmez, aksine daha da rahatsız eder.

6. Zeka statının 1 olması kişinin geri zekalı olması gibi bir şey mi oluyor?
Hayır. Statlar karşılaştırma içindir. Zeka 1 demek, Zeka statı 1'den yüksek insanlardan daha düşük bir zihinsel kabiliyete sahip demektir. Yani, aptal veya konuşmayı bilmeyen bir kişi olduğu anlamına gelmez.

Tabii ki böyle bir karakter, karşılaştırma dışında, Zeka testi gerentiren aksiyonlarda da düşük bir başarı sağlayacaktır, örneğin önüne koyulan bir matematik testini tamamlayabilmesi gibi.

7. Mesela benim zekam 5 ama karşımdaki 2 diyelim. O çocuk bana yalan söyleyebilir mi? Yalan yutturmakta zekaya bakıyor benim bildiğim.
O kompleks bir şey. RP'ye bakılır, ancak Zeka'sı yüksek kişinin avantajı vardır. Ama olur da inandırıcı bir şey söylerse veya adamın yalan söylediğine dair açık bir kanıt yoksa, yada kanıtlar adamı onaylar nitelikteyse (kısaca iyi düşünülmüş bir yalan ise) söyleyebilir.

8. Evrende parmak izi arama tarzı gibi olay yerini inceleme ekiplerinin gösterdiği faaliyet türleri gösteriliyor mu?
O tarz şeyler var evet. Ama bir kişinin bu tarz spesifik konularda eğitimli olması ve gerekli araç/gereçlere sahip olması gerek. Köyde bulunan her Shinobi, Genin rütbesine erişip ninja lisansını aldığında parmak izini köyün arşivine bırakır.

9. kendi elementimizi üretebilir miyiz? sümük, kaka gibi?
Kendi elementinizi üretemiyorsunuz. Üretebiliyor olsanız bile sümük ve kaka tarzı şeylere izin vereceğimi de sanmıyorum gerçi ama neyse.

10. Peki bunu bir element değil de mod olarak alması mümkün mü ? Sümük jutsuları yapmasını sağlayan bi jutsu
Emin değilim, ne yalan söyleyeyim. 175 puan biriktirsin alacak kişi de sonra başvursun, o zaman cevap veririm.

11. 8 kapı evrende var mı ? Varsa da öğrenebiliyor muyuz ?
8 kapı, bir konsepttir. Kişinin içinde 8 ayrı chakra düzenleyici nokta bulunur. Bunlar, gereğinden fazla chakranın yoğrulmamasını ve kişinin yanlışlıkla kendini öldürmemesini önlemek için evrimleşmiş bir mekanizma olarak özetlenebilir.

Gai'nin Hachimon tekniği, bu chakra düzenleyici noktaları birer birer açma üzerine kurulmuştur. Bu teknik evrende Gai'nin babası tarafından geliştirilip ona öğretilmiş, ondan Kakashi ve Rock Lee'ye geçmiştir.

Sorunun yanıtına gelince, spesifik olarak Hachimon tekniği evrende yoktur, ancak Eight Gates konsepti vardır. Bu tekniğin benzerlerini, evrende bir şekilde ararsanız bulabilme olanağınız var, belki bir NPC, Gai'nin babasının yerine bu tekniği geliştirmiştir. Veya 175GP vererek bunu mod olarak yaratabilirsiniz.

12. Senjutsu konusunda ne düşünüyorsunuz? Hermite bağlama şansımız olacak mı?
Senjutsu konsepti de evrende bulunmaktadır, ancak tek başınıza öğrenemezsiniz. Ryuchi mağarası veya Myoboku dağı gibi, "Hermit" hayvanların yaşadığı bir yer bulmalısınız.

Karakterleriniz bu bilgiyi bilmiyor, ancak belirtmekte fayda var. Evrende Ryuchi ve Myoboku bulunmaktadır. Dağın varlığını bilebilir, ama gidiş yolunu bilmiyor haliyle, veya nerde olduğunu, veya Myoboku'nun Konoha ile müttefik olduklarını.

13. Benim de kafama takılan soru şu, şimdi bizim konumuzu ele alalım. Görev konumuz bu ve tabi ki görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Şuanki durumda gm mesajına göre ben tamamen karakterimin yapması gereken şeyleri yapıyorum. Hiç de görevi sekteye uğratıyorum hadi karakterim bu sefer şu şekilde burayı es geçsin falan diye düşünmüyorum. Peki bu durumda görevden alacağımız ödülleri düşürmüş olur muyum? Dezavantajın asıl görevi konularda ayakbağı olup alınacak ödülü azaltmak mıdır? Çünkü öyleyse takım arkadaşlarımı da peşimden sürüklemeyi bırakmalıyım.
Dezavantajın asıl görevi, size ayak bağı olmak değil, karakterinizin kişiliğini kurallar dahiline almak ve bunu GM'lerin kullanımına açmaktır. Açıklama biraz uzun olacak, oyun tasarımına değinmem gerek biraz, so fasten your seatbelts gentlemen.

Şöyle ki, RPGTürk ilk açıldığında, bir çok kişi için albenisi, düzeni ve kalın duvarlara sahip kuralları olmuştur. Bir çok Role Play forumu, kişilerin istediği gibi davranmasına veya karakterlerini istediği kadar güçlü yaratmasına olanak kılar. Bu, karakterden alınacak zevkin uzun dönemde azalmasına, sonralardan insanların karakter değiştirmesine sebep oluyor. Bizzat gördüm, tecrübe de ettim. Kişiler karakterleriyle yapacak şey bulamıyorlar. Bir süre sonra da bu, keyfi öldürüyor. Karakterin zamanı durdurabiliyor, millete tek atıyor falan. Bir olayı kalmıyor yani.

Şimdi, ortama kural koyunca da, avantaj olarak, kişilere bir amaç vermek kolaylaşıyor. "Güçlen", "Şunu başar", "Buraya git" tarzında şeyler kişilere daha anlamlı hale geliyor, oyunu daha rahat yönetilebilir kılıyor ve uzun dönemdeki zevki arttırıyor. Karakterler her daim gelişebiliyor, değişebiliyor, bu yolda evrimleşiyorlar.

Ancak kural koymak da bir noktaya kadar işliyor. Bir süre sonra, kağıt üzerinde, yaratılan karakterler birbirlerine benzmeye başlıyor. Aynı statlara sahip, aynı tekniği öğrenen kişiler birbirlerinin karbon kopyası oluyorlar sonuçta. Tek farkları da kişilikleri. Hatta bir noktada, verdikleri stat gereği, onlar bile aynı olmak zorunda kalabiliyor (Zekâ vs.)

Bundan kurtulmanın bir çok yolu var. Birincisi, karakter yaratımındaki değişken sayısını arttırmak veya tamamen kaldırmak. Eğer stat ve benzeri şeyleri kaldırısak başladığımız noktaya dönüyoruz. Stat sayısını arttırırsak, bu bizim bir işimize yaramıyor, sadece gereksiz matematik problemlerini arttırıyor.

Peki olası bir sonraki nokta olabilir? Kişilerin karakterlerini, soğuk kural duvarlarına baktıklarında oraya kazındığını görmeleri için ne yapılabilir?

Kişilere özel durum yaratılır. Bu da, dezavantaj konseptini ortaya çıkartıyor.

Siz, aldığınız herhangi bir dezavantaj ile, karakterinizin kişiliğini kurallara oturtuyor, nerede nasıl davranması gerekeceğini belirliyor, bunun karşılığında da GP alıyorsunuz. Şimdi, olay size ayak bağı olması değil, karakterinizin, bu kurallar silsilesi içinde kaybolmadığını göstermektir. Karakterinizi GM'ler bilir, öğrenir, ona göre hikâyeler çıkarır, NPC'ler ile olan diyaloglarınız 2 boyutlu olmaktan çıkar. Zira, uyulması gereken artık başka kurallar vardır; karakterin kişiliği.

Ancak burada sistemi kullanmasını bilmek gerekiyor.

"Karakteri kırma" konseptini bir çoğumuz biliriz. Karakterin yapmayacağı bişeyi bir hamleliğine ona yaptırtmak veya söylemyeceği bir şeyi söylemek olarak düşünebiliriz. Bazenleri, konunun ilerlemesi için karakteri kırmak gerekir, ancak efektif olarak bu sistem karakter kırılmalarını bir ölçüde yok ediyor, bunun olmasına fırsat vermiyor.

Ancak zaten olayın özü de burada. Eğer siz o dezavantajı o kadar çok istiyorsanız zaten biz onu size vermesek bile siz kuralların el verdiği ölçüde karakterinizi kırmayacak ve olayın zaten o veya benzeri bir noktaya gelmesini sağlayacaksınız. Eşcinsel bir karakter, ve bununla barışık olmayan bir karakter, gördüğü yakışıklı bir karakteri ister istemez kesmediği zaman, onu kişiliğe yazmanın da bir anlamı kalmıyor bence.

Görev bok yoluna gidiyor, veya çoktan gitmiş olabilir. Ancak merak etme, onlar sıkılmıyordur. Biz bu tarz durumları göz önüne alıyoruz. Onlar hakettikleri puanı alır, sen de hakettiğin puanı alırsın, ha görev başarısız olursa düşük alırsın sen diğerlerine göre o ayrı mesele.

Peki bu durumu kontrol altında tutmanın bir yolu varmı? Evet var. Karakterini sen, zorla dezavantajının üstüne götürmezsen, o olay başına gelmez. Shiki'yi örnek alalım. Ganta'yı beğendi mi? Uzaklaştır ortamdan. O kadar sadist değilim, merak etme üzerine atlamaz Shiki. Bu tarz şeylerle durumu kotarmayı deneyebilirsin, ancak zaten dezavantajı aldıysan durumun bu noktaya gelmesine izin vermiş ve bunu kabul ediyor, istediğin şeyin bu olduğunu kabul ediyorsun zaten.

Dipnot: Dezavantaj konsepti aşırı primitif bir olaydır ve bunun asıl gelişmişi, Merits / Flaws sistemi adı altında World of Darkness'de bulunmaktadır. Benzeri siteye konulacaktı, ancak bir kaç farklı nedenden ötürü konulamadı. Bu da farklı bir yazının konusu olsun, başka zamana anlatırım.

14. Başka köylerden arkadaşlarımızla nasıl RP yapabiliriz? Chuunin'iz sonuçta, kafamıza göre köyden çıkamayız.
Geçmiş RP'si yapabilirsiniz, bir şekilde köy dışında buluşmuş olduğunuza dair, ancak dediğin gibi, kafanıza göre köyden çıkamazsınız.

15. Sasuke'nin yaptığı gibi bir suç işlemeden sessiz sedasız köyü terketme şansımız var mı? Varsa bağımsız bir şekilde suçsuz gezebilir miyiz?
Sasuke bir Genin'di ve kısmen bir kaçak olarak muamele gördü. Üzerine düşülmemesinin sebebi, bir çok gizli bilgiyi öğrenecek rütbeye varmamasıydı.

Siz birer Chuunin'siniz. Köyün genel işleyişi hakkında bilgileriniz var. Eğer aktif olarak görevinizi terkedip köyden ayrılırsanız, kaçak muamelesi görürsünüz. Her köyün yakalanan kaçaklara karşı muamelesi farklıdır. Amegakure direk zindana atar, Kusagakure duruma göre ağır işkence yapabilir, Ishigakure'de ise tüm rütbeleri alınır ve bir daha Kaya ülkesinde herhangi bir kariyer sahibi olamaz.

16. Şu an Free RP yazıp köyden kaçabilir miyim?
O konu GM gerektirir. Şu anlık konulara GM çağırma olayımız bulunmuyor, görevlerden sonra aktif edeceğiz. O zaman kaçabilirsin tabiiki.

17. Malum Ishigakure fazla sulu bir ortam değil, dağ taş her yer. Takonagi yaparken ortamdaki suyu kendine çeker denilmiş, yakınlarda nehir falan görmesem de yapabilir miyim bunu? Yapamazsam ne kadar büyüklük/uzaklıkta bir su bulmam gerekir? Mesela köy meydanında sıkıldım açasım geldi, evlerdeki musluktan falan mı suyu çekecek? Su görmesem de oluyorsa, yerin dibindeki suyu mu çekecek bu teknik napacak? Kafam karıştı x.x

Kizame de hadi neyse illa bir su kütlesi bulmak zorundayım onu anladım da takonagi kafama takıldı.

Bi de bi de bousen yaparken vücudumdaki suyu kullanıyor değil mi?
Etraftaki suyu vücuduna çeker derken, evet, çevrede bulunan su birikintisini falan kendi üzerinde toplayıp tekniği aktif ediyorsun. Yerdeki sular hareketlenip vücuduna kenetleniyor yani. Yer altındaki suyu çekmiyorsun. Kısaca, varolan bir su gerektiriyor. Bir nehir kenarında olabilirsin, yağmur yağıyor olabilir, veya ortama su püskürtmüşsen onu da kullanabilirsin. Eğer bir evdeysen, musluk açık değilse kullanamazsın haliyle. Musluk patlayıp teknik için su fışkırtmaz yani.

Yani, eğer köy meydanında canın sıkılır da açarsan, jutsu kısaca çalışmaz. Yakınında su olması gerekli ve bu suyun da yeterli seviyede olması lazım. Bunu mesela Niji no Jutsu ile sağlayabilirsin. Önce Niji ile su kusar, ardından Takonagi basarsın.

Bousen uygularken, vücudundaki chakrayı suya çevirip ağzından fışkırtıyorsun.

18. Evrende teknoloji ne kadar gelişmiş ?
Basit elektrik kullanımı var, aydınlatma şeklinde. Elektrikli ısıtıcılar, vantilatörler tarzında basit aletler de bulunmakta. Radyo iletişimi yeni yeni keşfedilen bir alan, daha Ar-Ge aşamasında. Elektrik devreleri aşırı basit olduğundan kullanım yaygın değil. Amegakure'nin teknoloji olarak diğerlerinden önde olduğu biliniyor, ancak bu teknolojiler genelde gizli tutuluyor.

Mühendislik ve benzeri branşlar, 17. yy. seviyesinde olduğu söylenebilir.

Bazı büyük şehirlerde telgraf denilen bir şeyin varlığından söz ediliyor ancak oynanabilir 3 köyde bu bulunmamakta. Genelde mesajlaşma eğitimli kuşlar tarafından sağlanıyor.

19. Bu soruyu emin olmak için soruyorum. Rehberlerde bununla ilgili bir sınırlama göremedim. C-rank olarak başlayacağız ve gelişim puanı yettiği taktirde A-rank stil, jutsu, yetenek öğrenebiliyor muyuz?

Tel el mühür yapmak için beceri geliştirmek ne kadar yararlı olur, işe yarar mı?
Teknik, stil, disiplin öğreniminde herhangi bir sınır yok. Puanınız yettikçe öğrenebilirsiniz.

Tek el ile standart mühürleri istediğiniz kadar kendiniz geliştirin yapamazsınız.

20. Tek el ile standart mühür değilde, yeni mühür geliştirip yapabilir miyiz?
Tek el ile mühür geliştirip bunları standart olanlarla değiştiremezsiniz. Böyle bir durum yoktur. Ürettiğiniz tekniklere de özel, tek el ile yapılan mühürler veremezsiniz.

21. Rp kalitesi ve yazılara verilen değer hamlelerdeki başarı oranını eskiden olduğu gibi arttırıyor mu? Kötü yazan insanlar her zaman başarısız mı oluyor?
RP kalitesi subjektif bir olay. O yüzden pek üstüne düştüğüm söylenemez, ancak eğer kişinin RP kalitesi "geçerli" sayılabilecek durumdaysa. Belirli bir seviyenin altına düşen ve özensiz görülen RP'ler, kullanıcının hamelelerine negatif olarak yansır. Herkesin okuyup "kötü abi bu" diyeceği bir tarzda RP yapılmadığı sürece, veya özensiz yazılmadığı müddetçe ağır bir etkisi olmaz.

Tabii olay sadece yazım kalitesi ile bitmiyor. Uzunluk, açık anlatım, rahat okunabilirlik, bunların hepsi önemli. Herşeyden önce GM'in RP'yi anlayabilmesi lazım. Anlaşılmayacak deredece kapalı anlatımlar veya yetersiz hamle betimlemeleri yanlış kararın verilmesine sebebiyettir ve "ama ben onu kastetmemiştim!" gibi bir itiraz kabul edilmeyecektir haliyle. Aşırı uzun ve okunamayan RP'ler, isterse edebi açıdan mükemmel kabul edilsin, bir anlam ifade etmez.

Konu bundan da derin aslında. Ama bu başlıklar biraz yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

22. Kendimi ileride bir şekilde uyku ya da steril problemimi çözmeye adamak istiyorum. Bu tür problemleri rp içerisinde çözmek imkansız mı? Ben dezavantajlarımla mutluyum fakat karakterim bu durumlardan dolayı üzgün. Belki birileri yardımcı olur ümidi ile kendime kurgu üretmeyi düşünüyorum.
Oyun içinde dezavantajların yokedilmesi aşırı nadir bir olaydır. Kurgunuzu bunun üzerine tabii ki kurabilirsiniz, uzun uğraşlar ve didinmeler sonucu bunları kaldırabilirsiniz elbet. Ama yol zorlu, çetrefilli olacaktır haliyle. Hiç bir şey imkânsız değil.

23. Verdiği GP düşük olan dezavantajlardan kurtulmak daha kolay mıdır? Örneğin ben Yalnız dezavantajından kurtulmak istiyorum nasıl bir yol çizmeliyim bir de diğer dezavantajlardan daha mı zordur kurtulmak?
Bu GP ile alakalı değil, konseptin geneli ile alakalı. Ki hepsi hemen hemen çok zor kurtulunan şeyler. Tam olarak her birinden nasıl kurtulanacağını yazamam elbette. Ki zaten bence, eğer ileride kurtulmak isteyecekseniz, dezavantaj almayın. Şimdi anlayabiliyorum bazı kişiler karakter kurgusu olarak alıyor amacını ondan kurtulmak olarak belirleyebiliyor falan, fakat olay onun için koyulan bir şey değil. Karakterinizde olmasını, kalmasını istediğiniz şeyleri, bir sisteme bağlamak amaç. Eğer zaten amacınız ondan kurtulmak olacaksa pek bir anlamı kalmıyor, zira aşırı zor ve kasvetli her biri.

24. evrende samuraylar ver mı? ve biz samuray olabilirmiyiz (geçmişimde annemin eskiden bir samuray olduğu yazılıydı)
Var. Demir Ülkesi bulunmakta. Samuraylar orada yerleşmiş durumdalar. Bazı ufak samuray aileleri, büyük ülkelerin içerisinde de bulunabiliyor ancak nadirler. Gizli köylerde yoklar ancak. Samuray olabilme konsepti ise, yaşınız aşırı ilerlediğinden zaten normal olarak mümkün değil. Ama Kendou stilini öğrenerek kendinizi bir samuray gibi yetiştirebilirsiniz, ancak ailelere özel teknikleri öğrenmeniz aşırı zor.

25. karakterler gizli teknikleri zart diye öğrenemese de haklarında bilgi sahibi olabilir mi?
İsimlerini biliyor olabilirler, veya rivayetlerini duymuş olabilirler ancak etkilerini, nasıl işlediklerini falan bilmiyorlar.

26. Missing-nin olabiliyor muyuz eskisi gibi? Sağlam kurgu ile missing - nin olarak başlayabiliyor muyuz?
Hayır, kaçak olarak başlayamıyorsunuz, ancak köyden kaçabilirsiniz. Görev konuları bitince kişisel konularınıza GM isteyebileceksiniz, o zaman kaçabilirsiniz köyden.

27. Dezavantaj almak sonradan mümkün müdür? GP miktarını da alarak tabii.
Hayır, karakter onaylandıktan sonra dezavantaj almak mümkün değildir.

28. Narutoda statlarda normal seviyesi nedir? Yani köydeki ortalama bir insanın zeka, varlık...v.s puanı kaçtır?
Yeni sistemde statların olayı farklı işlemekte. Forum RP'sine daha uyumlu olduğunu düşünmekteyim bunun. Açıklayayım.

Statlar, karşılaştırma içindir. Yani herhangi bir şey ifade etmez, aynı zamanda bir çok şey ifade eder. Normal bir stat seviyesi yoktur, herkes normal manada zeki, çevik ve kuvvetlidir. Statlar, iki kişi arasındaki farka bakılması gerektiği zaman anlam kazanır.

Detaylandırmak gerekirse, Zekâ statının 1 olması o kişinin gerizekalı olması anlamına gelmez, veya 15 olması, mükemmel bir zihne sahip olduğunun kanıtı değildir. İnsanlar istediği gibi karakterlerini ayarlayabilirler. Gücüne 3 verip, kuvvetli bir duruşu, fiziği vardır diyebilir, veya yüksek varlık statıyla yalnız ve kimsenin umurunda olmayan bir karakter yaratabilirler.

Statlar, iki kişiyi kaşılaştırdığımız zaman bir anlam kazanır. İki karakterin statlarına bakılır ve kimin kimden daha zeki, çevik veya güçlü olduğuna karar verilir. Ancak bu karar, sadece ve sadece o iki karakter arasındadır, genel bir şey söz konusu değildir.

Elbette bir statın aşırı derecede yüksek olması kişinin o alanda başarılı veya yetenekli olduğunu gösterebilir, o konuda bir sıkıntı yok.

Bu bağlamda, ortalama bir Shinobi'nin statlarını vermek mantıksız olacaktır diye düşünmekteyim.

Ancak şunu belirtmekte fayda var, herhangi bir eğitim almamış bir sivil, eğitimli bir Shinobi'den kat ve kat aşağıdadır.

29. Shinobiler arasında sağlak/solak olayları var mı? yoksa her iki elini de aynı şekilde kullanabiliyorlar mı? mesela sağ eliyle kılıç tutan birinin kolu koptu, sol eliyle katanayı aynı ustalıkla kullanabilecek mi?
Sıkıntı yok. Kullanabilir.

30. Diyelimki rp içinde kolum koptu bunu eksikliklere eklemeyecek miyim?
Hayır. Mantık olarak bir eksiklik değil o, RP içinde olan bir olay. GP yardımı da yapılmaz haliyle.

31. Evrende Nara, Yamanaka gibi klanlar mevcut mu? Biz mi seçemiyoruz?
Siz seçemiyorsunuz. Varlar ve varolduklarının bilincindesiniz. Rehberlerdeki Evren konusunda organizasyon ve klanların birebir bulunduğu söyleniyordu, sadece karakter-spesifik şeylerin varolmadığı yazmaktaydı (Akatsuki vs.). Sistemde konoha köyü bulunmadığı için konohalı olamayıp, konoha'nın büyük geçmişli klanlarını seçemiyorsunuz. Ama varlar(dır) belki, araştırmak gerekebilir.

32. arena olucak mı?
Olacak.

33. Free'lere bir ödül gelecek midir acep ?
Eğer bunu düzenli bir sisteme oturtabilir isek Fortius ile bir ihtimal. Fifti fifti diyelim olma ve olmama ihtimaline.

34. Evren de dövüş tekniği yaratma gibi bir şey var mı örnek olarak belli bir GP karşılığın da One Piece' de ki Zoro gibi 3 kılıç kullanma v.b şeyler gibi...

Eğer yaratma gibi bir şey yoksa evren de herhangi bir Npc' den veya farklı bir şekilde öğrenilebilir mi? Yoksa böyle bir şey imkânsız mı?
Taijutsu stili yaratımı evrende yok. Mod onun dışında kalan bir şey ayrıca. Ancak dönem dönem Stil yaratım yarışmaları yapmak istiyourz, kazanan stilleri sisteme ekleyip yaratıcısına ödül vermeyi planlıyoruz. O zaman yaratmayı deneyebilirsin.

Ayrıca bazı NPC'ler, o 15 stilin dışında farklı stiller biliyor olabilirler. Evren içinde bu tarz karakterlerle karşılaşabilirsiniz, eğer yeteri kadar uğraşırsanız.

35. Karakterlerin yaşadıkları olaylara göre kişiliklerini güncelleme ihtimali var mı?
Karakter kartınıza yapmak istediğiniz güncellemeleri yeni mesaj olarak atarak bildirebilirsiniz.

36. Yeni gelen sensör tipi ve medic-nin olaylarından dolayı,karakterlerimizi sıfırlama gibi bir hakkımız var mı ? Varsa herhangi bir dezavantaj ile mi başlamamız gerekiyor ? Eksik GP gibi.
Karakter sıfırlamaktan ziyade sildirmek var. Sildirmekte de bir sınır, sıkıntı yok.

Yani şu anki karakterini sildireceksin, ardından yenisi ile sıfırdan başlayacaksın. Eksik GP ile falan başlamıyorsun. Olduğu gibi sıfırdan kayıtlanıyorsun. Kazandığın ödüller, RP'ler veya kurgular transfer edilmiyor. Bu arada karakterin birebir aynı ise ben kabul etmem açıkçası.

Bu arada zaten bol bol GP veriliyor konularda. Karakterinizi sildirip/sıfırlayıp yeniden başlayacağınıza GP biriktirip Medic veyahut Sensör olun daha akıllıca.

37. Kastettiğim şey sıfırdan başlamak,karakterimin geçmişinde değiştirmek istediğim 2-3 yer var ve statları,jutsuları da değiştireceğim.Bir sefere mahsus böyle bir hak vardır diye düşünmüştüm,yokmuş ne yazık ki.Peki önce karakteri açıp,onaylanırsa karakterimi sildirmek gibi bir şansım var mı ? Doğrudan sildirirsem,onaylanma garantisi de olmayacak dolayısıyla uzun bir süre bekleyeceğim.
Prosedür şöyle. Karakterini sildirmek istiyorsun. Ben karakterini banlıyorum. Ardından karakter yaratabilir hale geliyorsun. Karakterini yaratıyorsun. Kabul edilirse o karakterinle tekrar başlıyorsun.

Ancak dediğin şeye, üzgünüm, izin veremem. Bir kişi zaten o tarz bir duruma düştü. Karakterini sildirdi, ardından yeni karakterini yaratmaya çalıştı ancak onaylattıramadı. Şu anda karaktersiz, hesapları da banlanmış durumda. Yanlış anlama, iki hesap da adam istedi diye banlı. Birini sildirdi diğerinin onayını ise iptal ettirdi. Ancak buna bir şey yapamam. 1 kişiye kıyak geçmek demek 40 kişiye de kıyak geçmemi gerektirecek bir pozisyona sokacak beni.

Ki zaten eğer karakter kartına özenirsen ve kuralları takip edersen onaylıyorum hemen. Bekletmiyorum bile, farkettiğin üzere. Uyardığım kişilerde de bariz hatalar var, bunlara da bi' zahmet dikkat edilmesi gerekiyor.

Dipnot: İleride karakterlerin tek seferliğine GP'lerini sıfırlamalarına dair bir düzenleme yapılabilir ancak bunu şiddetli bir biçimde yönetici arkadaşlar arasında tartışmamız lazım. Söz vermeyeyim.

38. Sadece bana özel bir şey olmasını açıkçası ben de kabul etmem,şimdi ben karakterimi sildirirsem,benim karakterimle doğrudan bağlantılı olan bir başka karakterin geçmişi çökecek,onun da sildirmesi gerekecek.Yaratacağım karakter,yine benim karakterimin yaşadığı bu olayı yaşamış olsa yine de aynı olarak mı nitelendirirsiniz ?
Eski karakterinin silinmesi onun evrenden yokolduğu, hiç varolmadığı anlamına gelmiyor. Sadece önemli bir karakter olmaktan çıkıyor. Bazı durumlarda NPC bile olabilir. Veyahut silinen karakterleri de lejantınıza yazabilir veya karakterinizin geçmişinde kullanabilirsiniz. Çöken bir şey olmaz yani.

Ha diyorsan biz onunla beraber kurgu hazırlamıştık, onun düzenlenmesi gerekecek diye, bu konuda bir şey yapamam dediğim gibi zira dediğin üzere o kişinin de sildirmesi gerekiyor. Bu noktaya kadar aynı sayfadayız sanırım.

Benim sana önerim, sen yeni karakter yarat, partnerin ile Free RP'de tanışın, kaynaştırın karakterlerinizi, yeni bir kurgu oluşturun. Bu tarz şeyler bir defa oyuna başlandıktan sonra elleşilince tabiri caiz ise "yalama" ediyor karakterleri. Umarım hak verirsin bana da.

39. Sorum biraz abes kaçacak. Ama merak ettiğimden sormak istiyorum. Evrende genel ev veya onun tarzında bir şeyler var mı? Uzun zamandır aklımda olan bir şey. Sırf bu iş için para harcamadım.
Var, ararsan bulursun. Konulara GM isteme muhabbeti gelince ister, arar, bulur, işini görürsün.

40. Sorum, Houkibo disiplini üstüne. Yani hisler ile oynama keyf.
Şimdi ben bunu bir oyuncunun benim ile ilgili düşüncelerini değiştirmek ile ilgili bir konuda nasıl kullancağım? Çünkü bu kişinin genjutsuya göre rp yapıp, duygularını ona göre yansıtması gerekiyor sanırım. Yani rp ortamına nasıl yedireceğiz bu olayı? Gm "bu konuda şu şekilde düşünmek zorundasın" mı diyecek dezavantajlarda yaptığı gibi? Bilmiyorum anlatabildim mi? Şimdi benim karakterim diyelim bir karakteri ikna etmek istiyor ama karşıdaki karakter ikna olmak istemiyor.
Ben diyorum bu karaktere teknik uyguladım ki ikna olsun falan filan.
O karakter de sanki ben teknik uygulamamışım gibi tersleyerek cevap verebilir eğer ben ilk yazarsam değil mi?
Lan anlatması da zormuş gerçekten.
Şöyle de sorabilirim, bir kişinin düşüncelerini değiştirmek için tekniğimi nasıl uygulayabilirim? İlla ki turda, 2. yazan mı olmalıyım? Karşıdaki ile rp-out anlaşmam mı gerekecek? Gene mi dandik oldu, anlatamadım mı?
Bazenleri GM'ler tur iptal edebiliyor veya karakterlerin konuşmalarını düzenleyebiliyorlar, veto edebiliyorlar. Aşağıdaki senaryoyu düşünelim;

2 oyuncu RP yapıyor GM'li bir konuda. A oyuncusu, bir Genjutsu tekniği ile iknâ kabiliyetini kendi turunda arttırıp B oyuncusunu iknâ etmeye çalışıyor. B oyuncusu ise kendi turunda normalde vermek istediği cevabı veriyor ve tur sırası GM'e geliyor.

GM gerekli değişkenleri inceliyor ve tekniğin işlediğine kanaat getiriyor. "B oyuncusunun sözleri şu şekilde değişmiştir, şu şekilde bir sonraki tur RP yapması gerekmektedir." diye bir Out geçiyor ardından. Bir sonraki tur da bu şekilde devam ediyor.

B oyuncusunun teknik yokmuş gibi cevap vermesi illegâl bir hamle değildir yani. GM'in Out'u da bir uyarı değildir, sadece konuyu düzene sokmasından ibarettir.

Bu arada, "Aha bana Genjutsu bastı vay çakaaaaaaaaal" şeklinde RP yapanlara da ona göre muamele uyguluyoruz zaten, haliyle.

41. Bir de Houkibo disiplininde acı çektirebiliyoruz sanırım karşıdaki insana. Yüksek acı hissettirecek bir teknik yaratmak istiyorum da karşıma şöyle bir soru çıkıyor; yüksek bir acı çekince genjutsu bozulur diye biliyorum. Yani genjutsumu kullanıp aynı zamanda kendi kendimi counterlayabilir miyim? Bu bir çelişki midir? Açıklayabilir misiniz?
Genjutsu rehberinde detaylıca açıklandığını düşünüyorum ancak olay şöyle. Genjutsu teknikleri, gerçek bir acı varmış gibi beyne bilgi gönderir, ancak bu acının amacı kullanıcıya hasar vermek değil zihnini yormaktır ve eğer görüntüde kişi hasar alıyorsa bunu gerçekçi kılmaktır. Yani yüksek acı çektiren bir teknik kişiyi öldürmez, zihnine baskı uygular ve yorgun düşürür, ileri seviyelerde bayıltır.

Bu fiziksel acıdan tamamen farklıdır. Yüksek bir fiziksel acı çekildiğinde, sinirlerden gelen uyartı, Genjutsu tekniğinin beyin üzerindeki kontrolünü dağıtır ve tekniği bozar. Rehberlerde de okuyabileceğin gibi, Genjutsu teknikleri beynin his noktalarını ele geçirmek üzerine çalışıyor. Daha güçlü bir his gelirse de, bu kontrol kayboluyor. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

42. Genjutsu' ya aldığımız rakibe karşı aynı anda Jutsu kullanabilir miyiz? Mesela Shibou no Jutsu ile kendinin öldürüldüğünü gösteriyoruz bu sırada gerçek bedenine karşı Genjutsu' yu bozmadan saldırmak mümkün mü?
Mümkün. Ancak saldırın yüksek derecede fiziksel acı verirse kendi tekniğini bozma ihtimalin var.

43.Taijutsu teknikleri neden kombine edilemiyor ?
Sen aynı anda iki farklı tekme veya yumruk, veya tekme/yumruk atabiliyormusun

Bu arada kombineden ziyade birbiri arkasına eklenebiliyorlar, o olay var yani. Aynı anda basamıyorsunuz haliyle.

44. Rehberleri okurken göremedim de...

Bir tekniği bir seviyeye kadar yükseltince o seviyeye özellik eklenebilir mi? Eklenirse tarafımızdan mı yoksa tarafınızdan mı eklenir?

Mesela Suiwa(Bedenin su ihtiyacını karşılama) X5 bayıldığında karşılayamadığı mineralleri de karşılamaya başlar. (gibi gibi gibi)
Rehberlerde göremediğinde, genel olarak o şeyin olmadığını, öyle bir sistemin varolmadığı anlamına gelir diye düşünüyorum ben ama...

45. Iaido stilinin c-rank defansif formunu tam olarak anlayamadım. Açıklayabilir misiniz?

Kılıç kınından yarıya kadar çıkartılarak bir kalkan oluşuyor, bu kalkan jutsulara, tekniklere karşı etkili midir yoksa sadece kunai gibi ekipmanlara karşı mı işlev görüyor?

Diğer sorum ise oluşan kalkan sadece mecaz anlamla mı sınırlı? Yani kılıcı kınından yarıya kadar çıkarmamızla birlikte gerçekten önümüzde bir kalkan mı oluşuyor yoksa sadece savunmak için kesiciliğinden mi yararlanıyoruz kılıcın.

Bu defansif stilin etkisi ne denli sınırlıdır? Eğer jutsulara karşılıda etkiliyse hangi seviyeye kadar gönlümüzü rahat tutabiliriz ya da ne tip jutsulara.

Kalkan mecazi. Kılıcı kını ile önünde tutuyorsun, yarıya kadar çıkartıyorsun. Bu şekilde, kendi kılıcını kullanarak sana önden gelecek her türlü yakın dövüş darbesini durdurabilme şansı elde ediyorsun. Gelen bir saldırıyı kılıcını çarpıştırarak durdurmaktan pek farklı değil yani konsept olarak.
Jutsu falan durdurmuyor haliyle, olayda bir doğaüstü unsur bulunmadığından.

46. Şimdi diyelim benim karakterimin yaşama takıntısı var, GP veren takıntılardan değil, kişilik. Yahut ailesini koruma takıntısı var diyelim Mao gibin. Ve çabuk öfkelenen bir karakter. Mesela bir genjutsu var adama beş saniyede bir öldüğünü gösteren; bu yaşama takıntısı olan adamı çok öfkelendirip güçlendirir mi? Yahut tam tersi çok öfkelendirip malca hareketler yapmasına sebep olur mu? Yani genjutsu'da olduğunu anladığı anda, ki shinobi olduğu için ilk ölümden sonraki kafa karışıklığı az olacaktır bundan o öfke sayesinde kurtulup bu öfkenin kurtlu veya kurtsuz meyvesini yiyebilir mi? Bunu belirleyen etkenler neler?
Bahsettiğin şey bir eksiklik olmadığından onu etkileyen herhangi bir şey, belirleyen herhangi bir durum yok. Sen kafana göre nasıl RP yapıp kotarırsan öyle. GM karışmaz. RP'ni beğenmeyebilir, bu onun takdiri.

47. Teknolojiyle ilgili soruyu okudum ama emin olmak istiyorum. Evrende fotoğraf makinesi var mı?
Var, ancak basitler ve lüksler.

48. Gerçek Dünyada bulunan bazı kültürel yada benzeri şeylerin Naruto evreninde de varmış gibi davranabilirmiyiz. Örneğin: Matruşka Bebekleri.
Davranabilirsiniz, aşırıya kaçıp olayı Japon temasından çıkarmadan.

49. Her köyün Shinobi kıyafeti aynı mı? Yoksa renklerde ve genel olarak üniformada farklılıklar var mı?
Her köyün shinobi üniformalarını çizip tasarladım, boyamaları kaldı. Bitince siteye koyacağım.

50. NPC'lerin bağzılarını Lejantımıza koyabilirmiyiz?
Evet koyabilirsiniz.
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Fortius tarih Prş Oca 29, 2015 8:45 pm

51. Av görevlerine farklı ülkelerden biri ile çıkabilir miyiz?
Hayır, çıkamazsınız.

52. Karakterimizin yanında taşıdığı bir hayvanı olabilir mi?
Ne yazık ki olamıyor. Eğitimli hayvanları bulmak oldukça zor olduğundan direk alamıyorsunuz. Araştırabilirsiniz elbette. Free RP'de, evinizde evcil hayvanınız olabilir tabii ki.

53. Karakterimin geçmişine ekleme yapabilir miyim? Bunca rp'den sonra karakterimin çok iki boyutlu kaldığını düşünüyorum bu geçmiş ile. Paranoyaklığını ve eşcinselliğini düzgün bir temele oturtacak bir geçmiş yazmak ve tabi ki bunu şuanki durumunu bozmadan yapmak istiyorum. Karakter kartına geçmiş güncellemesi olarak yazıp bırakmam mümkün müdür?
Mümkün, ancak kütüphane forumunun açılma nedeni de bir noktada bu aslında. Karakterinizin onayından sonra gerçekleşen olaylarını anlatıp, nasıl bir macera geçirdiğini, neler yaşadığını ve bunun onları nasıl hissettirdiğini anlatabileceğiniz bir yer orası. Bence orayı daha yaratıcı bir şekilde kullanmanı öneriyorum, "konular ve açıklaması" formatını bozmadan.

Tabii eğer istersen, şu ana kadar olan tüm konularının karakterin geçmişini nasıl geliştirdiğini bir paragrafta özetleyip karakter kartına mesaj olarak da bırakabilirsin.

54. Sorum başlık formatına uygun mu bilmiyorum.
En çok hangi köyü yazarken eğlendi ekip?
Uygun uygun.

Tek kişilik dev kadro olarak ben en çok Amegakure'yi hazirlarken eğlendim. Kişisel olarak dar ve loş ortamlari çok severim. Ufakliğimda da dedelerimin bir üzüm baği vardi, orada hemen portakal ağacinin dibine acilan bir pencere vardi, duvarlar kalin oldugundan pencerenin boslugunda oturabilirdim. Genelde ayaklarimi buzer orda uyurdum oylece. Sabahlari gun dogmasini izlemeyi cok severdim ordan. Ozellikle yagmurlu gunlerde buzlu cama carpan suyun cikardigi ses beni benden alirdi. Amegakure yi de benzer bir atmosferle yazdim, dar, loş, soguk. Portakal agaci yetistirebilecek kadar yasami kabul edebilen, ancak gerisi icin hircin.

Portakal favori meyvemdir.

55. Ben Suiton kullanıyorum partnerim Raiton. Suiton'un Raiton saldırılarının efektifliğini arttırdığını biliyoruz bu yüzden kombinasyonlar oluşturmak istiyoruz ama arkadaşım beni de çarpacağını düşünüyor. Ben çarpmayacağını düşünüyorum sonuçta Takonagi dışında suya direkt temas ettiğim fazla teknik yok, belki Suiben kullandığım bazı durumlarda çarpılabilirim. Ama yine de kafalar karıştı bizim, döte gelmeyelim istiyor
Şindik şöyle ki, eğer Raiton tekniğini bir başkası senin tekniğin üzerine kullanıyorsa, ve eğer o su seninle temas ediyorsa, çarpma ihtimali var, durumdan duruma değişir.

Eğer sen bir Raiton tekniğini Suiton ile birleştirmeyi denersen bu ihtimal azalıyor ancak duruma göre olabilir.

Takonagi'de, kollar sana değmediği sürece çarpmaz diyorum ben, ancak herşey duruma bağlı.

56. Anladım sayılır.

Yine bir sorum var! İçinde tek tekniğe, daha doğrusu Takonagi'ye yetecek kadar su bulunduran bir matara taşımak istiyorum ama, hayvan gibi bir büyüklükte mi olur acaba? Yoksa boyut vs. göz önünde bulundurulmadan, direkt "Tek tekniklik suyu olan matara" diye mi geçer? Hani böyle Gaara'nın sırtındaki zımbırtı gibi eşek kadar olacaksa almayacağım, Kiyo'yu öyle bir şey taşırken hayal edemiyorum fgjghjk.

Bir deeeee! Çift silah stilinde iki silah da aynı mı olmak zorunda? Bir elde katana bir elde başka bi zımbırtı dalabilir mi stil sahibi kişi?
Matara biraz büyük olur. Hani normal bir sırt çantasının yarısı kadar olur tek teknik için gerekli bir matara. Sırtına asarsın yani her ihtimalde de.

Silahlar aynı olmak zorunda değil, ancak taşınan silahlar, stilin kapsamında olmalılar. Naginata'yı çift el ile kullanmayı öğrenecek kadar stilde ilerlemeden solda naginata sağda katana stayla yapmak olmaz yani.

57. Yeni yoklama şu anki görevler bitince mi olacak? Yada şöyle sorayım; Her görev bitiminden sonra yoklama olacak mı?
Ara sıra habersiz attendance quiz yapabiliriz

58. İki katon kullanıcısı var diyelim. İkisi de birer tane olmak üzere rakibe ateş topu attığında, rakip 1 ateş topundan alacağı hasarın iki katını (veya ona yakın bir hasarı) alıyor. Yani tekniği yapan kişi sayısı arttıkça verilen hasar artıyor...

Peki aynı şey genjutsu üstünde de yapılabilirmi?

İki adet, aynı disiplinler üzerinde çalışmış ve aşşağı yukarı aynı seviyelere gelmiş shinobi, eğer tek bir rakibe karşı aynı genjutsuyu kullanırsa ne oluyor?

İkinci bir soru ise yine genjutsu üzerinden. Eğer iki farklı genjutsu kullanıcısı, aynı anda, aynı rakibe iki farklı genjutsu tekniği kullanırsa ne olur? Yani biri görme duyularına saldırırken, diğeri işitme duyusuna saldırabilir mi?
Bunlar cok durum-spesifik sorular. Duz bir cevap veremem. Deneyip gormenizde fayda var diyeyim.

59. ateşe karşı dayaknıklılık bir beceri olabilir mi?
Ne yazık ki olamıyor. Yetenekten ziyade bir özellik gibi bir şey. Jutsu veya Mod olarak alınabilir.

60. yetiştirdiğimiz genninler rank atlayıp chunnin olabiliyor mu? bu durumda bize ne oluyor?
Takım kurgularının sonunda olma ihtimalleri var haliyle. Genin'ler Chuunin'e terfi edince haliyle sizlerin sorumluluğundan çıkıyorlar, mezun etmiş oluyorsunuz. Yeni yetme Chuunin'lerimizi de köy NPC listesine ekliyoruz ileride kullanmak adına. İsterseniz daha sonra tekrar takım almak için başvurabilirsiniz.
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Ryoga tarih Sal Şub 03, 2015 6:16 pm

Jubaku Satsu adlı tekniği aynı anda iki kişiye uygulayabiliyor muyuz? Açıklamasın da "hedef" gibi tekil kelimeler kullanılmış ama yine de bir sormak istedim.
Resim
Shichiro Shun
Kullanıcı avatarı
Ryoga

Mesajgönderen Cynic tarih Sal Şub 03, 2015 6:22 pm

Hayır, teknik sadece 1 kişi üzerinde çalışır.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen muslu tarih Cmt Şub 07, 2015 10:05 pm

gennin takımı almadım ama olsun merak ettim genninleri pokemon gibi diğer genninlerle dövüştürebilecek miyiz?

Darai Osui
DİKKAT Whitebeard fanlarının bakmaması gereken One Piece içerikli gif içerir!
Resim
gif tamamen bana aittir
Kullanıcı avatarı
muslu

Mesajgönderen Cynic tarih Cmt Şub 07, 2015 10:53 pm

Bilmem, iki takım kaptanı konuşur da ayarlarsa belki. Köy yönetimi farkeder de horoz gibi insan dövüştürdüğünüzü çakarsa orasını bilemicem haliyle.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Fedaroza tarih Pzr Şub 08, 2015 11:11 pm

İzleyin youtube.com
Şu tarz Kuchiyoseleri nasıl elde edebiliriz? Bir kan bağı gerektirir mi yoksa Dükkan üzerinden mekanik olarak yaratarak satın alıp, ardından jutsusunu yaratma gibi bir şansımız bulunmakta mı?
Shiranui Kanaye-Ishigakure Mağaraları
Kullanıcı avatarı
Fedaroza

Mesajgönderen Cynic tarih Pzt Şub 09, 2015 3:19 am

Summon konseptini evren içinden elde ediyorsunuz. Sistemsel bir karşılığı yok, kasti olarak ayarlamadık. RP içinde bulup kan bağı yapmanız gerek.

Ayrıca dükkandan da o tarz şeyler alamıyorsunuz malesef.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Turan Umutcan Yılmaz tarih Cmt Şub 21, 2015 12:43 pm

Takım kaptanlarının,takımlarını aynı konuda eğitmesi vesaire bir sorun oluşturur mu ?
Kyogi Haze
Turan Umutcan Yılmaz

Sonraki

Dön Naruto

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir