GM Geribildirim Başlığı

Genel olarak sitelerin düzeni, ilerleyişi hakkında sorularınızı sorabileceğiniz, öneri yapabileceğiniz bölümdür.

GM Geribildirim Başlığı

Mesajgönderen Lounge Master tarih Cum Kas 07, 2014 7:44 pm

Konunuza yapılan GM'liklere burada özgürce geri bildirim verebilirsiniz. Hemen belirtelim, konunun amacı turunuzun olumsuz sonuçlanması sonucunda GM mesajına karşı çıkmanız değil, GM mesajını eleştirmeniz veya beğenmenizden ibarettir. Yani hamlenizin olumsuz sonuçlanması gibi sebeplerden dolayı bu başlık altına bir şeyler yazmazsanız çok mutlu oluruz.

Geribildirimden kastımız, genel olarak konunuz hakkında beğendiğiniz/beğenmediğiniz, neyin daha iyi olabileceği, neyin sizce kötü yapıldığı hakkındaki düşünceleriniz. Bunları düzgün bir dille, kırıcı olmadan buraya yazabilirsiniz. Bu kurala uyduğunuz sürece GM'inizi yerden yere vurmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. Aynı şekilde bir konuda beğendiğiniz noktaları yazabilir ve bu tarzı istediğinizi dile getirebilirsiniz. Bu, tam olarak sizin isteklerinizi anlamamızı da sağlayacak. Sizin geribildiriminiz ile GM kalitemizi yükselteceğimizi düşünüyor ve şimdiden teşekkür ediyoruz.

Geribildiriminizi yaparken özellikle eleştirdiğiniz veya beğendiğiniz GM mesajının linkini vermeyi unutmayınız.

Ayrıca lütfen laf olsun diye yazmayınız. Gerçekten bir sıkıntı varsa yazın ki biz de ona göre kendimizi düzeltelim, eğer bir şeyi de tam keyfinize göre yapmışsak bilelim ve o çizgiyi koruyalım.
Kullanıcı avatarı
Lounge Master
Site Admin

Re: GM Geribildirim Başlığı

Mesajgönderen Lullaby tarih Cum Kas 07, 2014 8:47 pm

Başlangıcı ben yapayım o halde. GM'mi övmek istiyorum biraz. Gerek Azimli Sıçan Duvarı Deler konumda olsun gerek Bon Voyage konusunda olsun, nasıl olduğunu anlamadığım bir biçimde o gizemli havayı muhteşem bir şekilde korudu kendileri. GM mesajını okuduktan sonra karakterimin dezavantajından da ötürü neyin gerçek neyin sahte olduğuna emin olamadım ve ben de kendi içimde ufak bir paranoya yaşadım. Çok da eğlenceliydi. Her şeye şüpheyle bakmak, tam işler düzgün gidiyor derken karakterime tuhaf duygular yaşatmak ve sürekli kendi kendime "Şimdi ne olacak?", "Bu işin sonundan ne çıkacak?" sorularını sormak ilginç bir deneyim oldu benim için. Daha önce de GMli konularda bulundum ama ilk kez bu kadar zevk alıyorum. Normalde rplerimde kelime sayısı ortalama 300-400 arası olurken kendimi kaptırıp 800-1000 kelimelik rpler yaptım. Şu anda da inanılmaz bir yolculuk yapıyorum Chibu'ya doğru ve başıma neler geleceğini merakla beklemekteyim. Sırf arşivde olanları anlayabilmek ve o adamın kim olduğunu bulabilmek için ayrıldım köyden. Teşekkürlerimi sunuyorum GM'me ^.^
Resim

Ueno Riko
Kullanıcı avatarı
Lullaby

Mesajgönderen Lateralus tarih Cum Kas 07, 2014 9:33 pm

Lullaby yazdı:Başlangıcı ben yapayım o halde. GM'mi övmek istiyorum biraz. Gerek Azimli Sıçan Duvarı Deler konumda olsun gerek Bon Voyage konusunda olsun, nasıl olduğunu anlamadığım bir biçimde o gizemli havayı muhteşem bir şekilde korudu kendileri. GM mesajını okuduktan sonra karakterimin dezavantajından da ötürü neyin gerçek neyin sahte olduğuna emin olamadım ve ben de kendi içimde ufak bir paranoya yaşadım. Çok da eğlenceliydi. Her şeye şüpheyle bakmak, tam işler düzgün gidiyor derken karakterime tuhaf duygular yaşatmak ve sürekli kendi kendime "Şimdi ne olacak?", "Bu işin sonundan ne çıkacak?" sorularını sormak ilginç bir deneyim oldu benim için. Daha önce de GMli konularda bulundum ama ilk kez bu kadar zevk alıyorum. Normalde rplerimde kelime sayısı ortalama 300-400 arası olurken kendimi kaptırıp 800-1000 kelimelik rpler yaptım. Şu anda da inanılmaz bir yolculuk yapıyorum Chibu'ya doğru ve başıma neler geleceğini merakla beklemekteyim. Sırf arşivde olanları anlayabilmek ve o adamın kim olduğunu bulabilmek için ayrıldım köyden. Teşekkürlerimi sunuyorum GM'me ^.^

feedback için çok teşekkür ederim, ve bir şey de ben söylemek istiyorum.

çok hevesli olduğunun farkındayım ama özel hayatımdaki problemlerim nedeniyle pasif kalıyorum, özür dilemek istiyorum senden. elimden geldiğince yazıyorum, ama bu aralar gerçekten özel hayatın yükünü kaldırmakta zorlanıyorum. elimden geldiğince aktif bir şekilde gm'lik yapmaya çalışacağım. ben de sana teşekkür ederim, iyi rpler, iyi eğlenceler.
art by charles-hall
Kullanıcı avatarı
Lateralus
Pink King
Pink King

Mesajgönderen muslu tarih Sal Kas 11, 2014 1:38 am

Gm'nin karakterimi kendisinin kontrol etmesinden şikayetçiyim :krozer: Takıntımın olduğunun ben de farkındayım. Fakat takıntım var diye karakterimi kontrol etmemeli. Bana "o pislik seni çekiyor" dese veya out olarak "pislikle oynamaktan başka bir şey yapma" dese zaten onun dediğini yaparım. (aslında zaten gm mecber etmese bile her türlü ben o takıntıyı yaşarım :manyak: )

Bunun dışında hiç bir sorunum yok çok mutluyum Başkalarını iğrendiriyorum :krodance:

Darai Osui
DİKKAT Whitebeard fanlarının bakmaması gereken One Piece içerikli gif içerir!
Resim
gif tamamen bana aittir
Kullanıcı avatarı
muslu

Mesajgönderen Cynic tarih Sal Kas 11, 2014 11:48 am

Bir cok defa takintinin aciklamasini cesitli yerlerde yaptim. Karakter onaylaylanirken size tekrar tekrar durumun o noktaya gelecegini vurguladim, kabul ettiniz. Elestiri icin tesekkurler, ancak dezavantaj zaten senin su an olmasini istemedigin sey, yani karakterin kontrolunu bana devretmek. Ben senin o durumdan hoslandigini dusunerek GM ligi yaziyorum, zira hoslanmayacaksan neden oyle bir takintin var ki zaten?

Yorum icin tesekkurler tekrardan.

Dipnot: Yinde de daha az kontrol etmeye calisirim, maksat eglenmek zaten. Derdim konseptin ciddiyetini anlatmakti.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Turan Umutcan Yılmaz tarih Sal Kas 11, 2014 3:47 pm

Ehm, öncelikle belirteyim uzun aralar nedeniyle konu biraz soğudu.Bu şikayet değil tabii ki, durumlardan haberdarız.Ki bizde az değiliz yavaş ilerleme konusunda, ben dayaklığım özellikle.Sağlam bi serilik yakalarsak akıp gideceğimizi düşünüyorum.Tekrar ediyorum bu bi şikayet değil.

Buna rağmen son konudan tat aldım ben fazlasıyla.Normal hayattaki Umutta Haze gibi meraklı paranoyak bişey.İki karakterin bu yanını konu içinde gösterecek tonla fırsatı oldu ve çok hoşuma giden birşey bu fjhd Özellikle camın oradayken gelen gm mesajında baya gülüp hırslandım ben, o nasıl bi teşvik etmedir m*nkym.Dezavantajlar nedeniyle gmin kontrolü almasıda gram koymadı açıkçası.Zaten meraktan yapacağım birşeydi kapıya dalmak ama gm tarafından yapılması, ani ve istem dışı gerçekleşmesi daha güzeldi.Karakterimin defolarıyla mutluyum, barışığım ben :ugeek:

Sonuç olarak konu fazlasıyla hoş.Bahsettiğim yavaşlık geçince bizde daha fazla odaklanıp aldığımız zevki arttıracağızızızızızızız.

Not= Ameliler çok suratsız bi Npc topluluğunuz var a*k.
Not 2 = RAMP RAMP RAMP.
Kyogi Haze
Turan Umutcan Yılmaz

Mesajgönderen N'aix tarih Çrş Kas 12, 2014 2:40 am

Selamlar efendim.
Benim şuana kadar iki tane gmli konum oldu. İlki görev konusuydu.
Dezavantajlarımla iyice barıştırmıştı o görev konusu beni. İlerleyişi güzeldi.
Gm mesajlarını eleştirecek olursam, biraz az mı geliyordu nedir? Tabi ben Nishi'nin ağzından satırlarca rp yazabilecek durumdayım şuan. 3 satırlık gmliklere bile 3-4 paragraf anlatacak şey çıkarabiliyorum ama eğer şöyle bir bakarsanız konuya, yanımdaki arkadaşlar bazen yazacak bir şey bulamadılar ve baya kalitesiz rpler çıkardılar. Öhöm, tabi ki yazılacak eğlenceli yerlere 3 satır rp yazmalarından bahsetmiyorum burada. Baştaki olaylardan bahsediyorum. Sonda, SAOLSUN GANTA BEY, tüm konunun tadını kaçırıp yeni karakterini öldürmem için bana hedef vermiş oldu. Neyse işte böyle dedim biraz kısa falan diye de öyle büyütülecek bir şey değil, üstelik konu öyle süper şeyler çıkaracak konu da değildi. En iyi şekilde ilerletildi bence.

İkinci konum da gm kardeşin köyde uyuşturucu sattırıp sonra da grup seks döndürmeli konusuydu.
Konuda deli gibi eğlendim. Karakterimin tipini uyuşturucu satıcısı olarak hayal etmem falan cidden çok güzeldi. Yani konunun ilerleyişi baya baya iyiydi ama eleştireceğim baya bir yönü var. İlk olarak her şey baya yüzeysel şekillerde geçiştirildiği için yazarken çok fazla kafam karıştı. Gm mesajında yazanları baz alarak araları ben ayrıntılamak zorunda kalıyordum. Üstelik kurgunun güzelliği boğazımda kaldı. Gösterip vermedi. En sonunda ise üzüldüm resmen. Hem "Hadi sıkıldım bitti konu" şeklinde bitmesine, hem de "En son mesajında diğerlerine göre kalitelisin hadi sana fazladan gp" denmesine :( "Tüm o konudaki rpleri yazarken bir tarafım çıkmıştı sadece sondakini mi beğendin allahsız" diye çıkışmıştım.

Öyle yani, daha nice gmli konulara.
Resim
Shiki Nishiyama
Kullanıcı avatarı
N'aix

Mesajgönderen Rıfkı tarih Çrş Kas 12, 2014 5:18 am

Şimdi dostum, uyuşturucu konusundaki GM bendim. Yanlış anlama, ben sana demiyorum ki git sürekli güç peşinde koş, onu bunu yap, dövüş, kapış, köyden kaç, zındık ol vesaire diye. Fakat senin belirlediğin bu kurgu, daha seride var olup olmadığını bile bilmediğimiz bir olay burası ayrıca bir başlık olabilir, ne bileyim, "neden" kelimesinden başka söyleyecek laf bulamıyorum. Düşünsene Chuunin olmuş Kiba'nın Hiruzen-sama'ya gidip "Köyde uyuşturucu dönüyomuş dede-sama" dediğini. Zaten bu söyleyecek laf bulamamamdan dolayı konu hızlı sonlanmıştı. Yani başlangıçtan, seni karakterinden soğutmamak üzere o gördüğün uzun boylu elemandan "hadi lan oradan" diye bir cevap verdirtmedim. Oynayalım dedim, eğlenelim dedim. Eh hızlı hızlı yazınca araya müşteri beklemeli, aptal şekilde konuyu uzatmalı mesajlar da koymadım ki sürekli bir ilerleyiş olsun. Bir dahakine yaparım, söz.

Ayrıntılar konusunda eksik olduğum doğrudur, orası tamamen benim bu işi başından beri kurgu odaklı yapmamdan kaynaklanan gelişememiş bir uzvum oldu. Yavaş yavaş halledicem umarım.

Son mesaja gelince, cidden beğendiğim için yazdığım bir şeydi o. Hepsinin güzel olması farklı, sonuncunun daha güzel olması farklı. Yani, diğerlerini beğenmedim değil, yanlış anlamışsın kastettiğim noktayı. Ben genellikle kelimelerimin altına ikinci bir anlam saklayan bir insan değilimdir. İmzamda yazıyor, aklında da yer etsin: "Rıfkı düz adamdır."

Mesajın için teşekkürler.
tırt bir adam
Kullanıcı avatarı
Rıfkı
King Oynamayı Çok Severim
King Oynamayı Çok Severim

Mesajgönderen Hestia tarih Prş Kas 13, 2014 7:28 pm

Yazacağım yazacağım üşeniyorum günlerdir gene :|
Şimcik benim Rutin Eskort 1 ve Han Temizliği görevlerimdeki GM'im konusunda hiç sıkıntım olmadı, yazdıkları gayet anlaşılırdı, betimlemeler yerindeydi, hele o Rutin Eskort'un ikinci GM mesajında bir Ishigakure betimlemesi var ki hastasıyım. Pek atraksiyon yaşamadığımız, genellikle konuşma ile geçen görevler olduğu için hamlelerimiz konusunda pek yorum yapamayacağım, gerek benim yaptığım hamleyi anlaması gerek benim onu anlamam vs gibi. Ama diğer karakterlerle olan başlıklarından anladığım üzere baya dikkatli bu konuda da.

Jinryu Mao ile kavga ettiğimiz başlıkta, hani ikimizin de GM'li başlığı olduğu halde yüzsüz gibi kavgaya GM çağırdığımız başlıkta da hiç sıkıntım olmadı. Hatta şöyle diyeyim, ilk defa vs'e giriştiğim için ön yargılıydım biraz, ya anlatamazsam, ya anlayamazsam falan filan diye. Hiç öyle olmadı işte, normalde detaylara bu kadar önem vereceğimi düşünmezdim, basit hareketler yaptığım halde GM mesajlarını üstüste o kadar okudum ki, belli yani o da o kadar detay ve yorum girmek için bizimkileri üst üste okumuş. Anlatışındaki akıcılık falan da eklenince bu dikkatine on numara beş yıldız bir kısa kapışma oldu orada bence.

Elimden geldiği kadar diğer karakterlerin, köylerin görevlerini de okumaya çalışıyorum. Genel anlamda şöyle bir sıkıntı var sanırım; konu dört sayfaya ulaştığı vakit GM'ler görevi alelacele bitiriyor. Ha bu sıkıntıdan kaynaklı bir şey değildir belki de, gerçi dört sayfaya ulaşınca, genelde insanların da günde bir tur anca yazdıkları düşünülünce sıkıntıdan da olabilir. Daha çok "Dört sayfa oldu bitirelim artık!" telaşı gibi geliyor bana bu. Görevin kurgusunu yayma konusunda bir sıkıntı mı var acaba? Hani insanlara "Bakın dört veya beş sayfaya ulaştığımız vakit konu bitecek ona göre." de denemez... Bilemedim şimdi.

Millet şöyle biraz aktifleşse tadından yenmeyecek olacak gerçi her şey :dancing:

Haaaa bir de! Bence dezavantajlı karakterler gayet iyi yönetiliyor GM mesajlarında, ama her karakter dezavantajlarına uygun hareket edemiyor. Öyle. Bye.
Resim
Shiomiya Kiyo | Ishigakure
Kullanıcı avatarı
Hestia

Mesajgönderen Lateralus tarih Prş Kas 13, 2014 8:11 pm

Hestia yazdı:Elimden geldiği kadar diğer karakterlerin, köylerin görevlerini de okumaya çalışıyorum. Genel anlamda şöyle bir sıkıntı var sanırım; konu dört sayfaya ulaştığı vakit GM'ler görevi alelacele bitiriyor. Ha bu sıkıntıdan kaynaklı bir şey değildir belki de, gerçi dört sayfaya ulaşınca, genelde insanların da günde bir tur anca yazdıkları düşünülünce sıkıntıdan da olabilir. Daha çok "Dört sayfa oldu bitirelim artık!" telaşı gibi geliyor bana bu. Görevin kurgusunu yayma konusunda bir sıkıntı mı var acaba? Hani insanlara "Bakın dört veya beş sayfaya ulaştığımız vakit konu bitecek ona göre." de denemez... Bilemedim şimdi.

Siz de sıkılmayın, biz de sıkılmayalım diye konuları 7-8 sayfanın üzerine çıkarmadan bitirmek amacımız. Gerek olursa aynı konu üzerinden devam edilir ama bir konunun 15-20 sayfa oluşu oyuncuyu da yoruyor, yöneticiyi de.

Geri dönüşünüz için teşekkürler.
LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLateralus
art by charles-hall
Kullanıcı avatarı
Lateralus
Pink King
Pink King

Sonraki

Dön Genel Soru - Öneri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir