Duyuruya geçelim;
Durumumu az çok biliyorsunuzdur, bilmeyenler için pek kafa ütülemek istemiyorum ama özet geçeyim. Çeşitli okul durumlarım yüzünden ve yoğun tempom gereğince ev-hastane arası uzaklık mesele yaratacağından taşınmak durumunda kaldım ve bulduğum evde internet başta olmak üzere çok sayıda problemim var. Sıkı bir çalışma tempom da var haliyle, olabildiğince zaman ayırmaya çalışıyorum ancak düzenimi henüz kurabilmiş değilim. Normalde söz verdiğim üzre 20'si gibi evrenin genel duyurusunu yapıp bayramda açmayı planlıyordum. Evren tamamen hazır, öncelikle onu belirteyim. Yalnızca ufak rötuşlar, gözünüze hoş görünmesi için yapılması gereken süslemeler vb. kaldı [cynic abiniz kızıyor bana özensizim diye t.t] Ancak gelelim zurnanın zırt dediği yere, hala pek çok belirsizlik var durumumda ve cidden ne yapacağım bilmiyorum
Ama hazır buraya gelmişken "Yeni Rpgturk'un Naruto'su" gibi "Yeni Rpgturk'un One Piece'i"nden de kısaca bahsedeyim. Özet halinde olacak, birkaç arkadaş soru yöneltmişti ne gibi farklılıklar olacak şeklinde. Ayıp ettiğimden ötürü size borç bilerek yazıyorum bunları ha, yoksa kelime alamazsınız ağzımdan >_>
İlk farklılığımız olarak, tüm gruplar Sabaody'den yalnızca bir ada geride başlayacaklar maceralarına ve belirli bir süredir denizde ve birlikte olan, ünü duyulmuş güçlü korsanlar ve denizciler olacaklar. Karakter yaratımı konusunda genişlik sağlamayı planlıyorum, daha rahat daha geniş ve çok daha aksiyonlu-eğlenceli olduğuna inandığım bir evren olacak umarım. İlk görevleri bir çeşit prologue tipi düşünüyorum, görevinizdeki performansınıza göre Sabaody'ye giriş yaptığınızda posterlerinizle birlikte ödüllerinizi bizzat açıklayacağım. Bunun dışında biliyorsunuz, One Piece serisinde arc sistemi başlangıç>düğüm>çözüm>sonuç şeklinde ilerliyor. Yani genellikle çoğu zaman tüm tayfa birlikte olmuyor maceralarda ve farklı farklı gruplanıyorlar, bazen farklı denizci gruplarıyla bazense farklı korsanlarla. Oyunda asıl temamız bunun üzerinden yürüyecek ve kafamdaki sistemi düzgün şekilde oturtabilirsem tamamen etkileşime dayalı hızlı bir evren olarak yürüyeceğiz. 15-20 sayfalık uzun uzadıya sıkıcı konulardan olabildiğince kurtulmayı hedefliyorum.
Bu kadar anlattığım yeter, sabreden arkadaşlar için ufak bir duyuru daha geçeyim, normalde ayrı açmamız lazım da işte, zor geldi bilirsiniz.
Universalis'i One Piece'den daha önce, hatta oldukça yakın bir zamanda uygulamaya sokmayı planlıyoruz bilesiniz. Baya sabırsızlandığınız duyumlarını aldık da, hele hele.