gönderen Cynic tarih Çrş Eki 08, 2014 1:56 am
Sasuke kimseyi yönetmek istemiyor. Aşağıda bunu detaylıca açıklayacağım.
Sasuke'nin kimseyi korumak gibi bir olayı yok. Onları geçmişin nefret zincirlerinden ayırmak istiyor, ne daha az, ne daha fazla.
Sasuke'nin rap sheet'i sandığın kadar kalabalık değil. Kendisi düşündüğün kadar vicdansız da değil. Orochimaru'dan eğitim aldığı sırada 1v100'lük bir kapışmaya girip her birini öldürmeden nötralize etmişliği vardır, unutmamak gerek. Ki zaten bazı karakterler göz kırpılmadan öldürülmeyi hakediyor, bunu iki karakter de kendi serilerinde gerektiği yerlerde yapıyor.
Sasuke'nin IQ'sunun düşük olduğunu iddaa ediyorsan hocam, tekrar oku seriyi ya. Vallahi. Ya da wiki sayfasını falan oku. Jenerasyonunun Ninshuu konusundaki en bilgili, en yetenekli kişisi Sasuke. Onu geçtim analitik zekâsını her daim gösteriyorlar. Ha diyorsan verdiği kararlar saçma, hayır efendim, verdiği kararlar da saçma değil. Sırf senin sevmediğin seçimleri yapıyor diye otomatik olarak salak olmuyor. Lelouch'un zekası da afedersin ama bir animatörün gelip "abi ben böyle bi karakter yazdım bu çok cool, çok zeki bi karakter, ama öyle böyle değil çok zeki, bunu kullanak hacı."'demesinden öteye gitmiyor. Lelouch stüdyo tarafından "o zeki" denildiği için zeki, Sasuke'nin zekâsı ise bir çok yerde kanıtlanıyor.
Hadi herşeyi geçtim Geass'ı anmayalım ya. Bu kadar rezalet bir seri unutulup gitmekten ötesini haketmemekte benim gözümde. Serini her bölümü zaten o hafta yazılıyor. Seri 14. bölümündeyken 16. bölümün preview'i sızdı internete. Adamlar buna karşılık BÜTÜN SERİYİ oturdular o hafta baştan yazdılar. Bunu yapabilmeleri adamların çok iyi yazar olmalarından kaynaklı değil, adamların zaten 2-3'ep ten ötesini yazmadıkları içindi. Zaten her hafta başka bir yazar screenplay hazırlıyordu. Tamamen temelsiz ve döneminin stereotiplerini sıkıp sıkıp suyunu çıkartan bir seri idi.
Sasuke'nin amacına gelince. Bir çok kişi olayı anlamamış. Adamın derdi yönetmek falan değil, insanları dediğim gibi geçmişin nefretinden kurtarmak için kendini feda etmek. Bijuu'ları nötralize edecek ve Kage'leri öldürecek, bu köyleri zayıf konuma düşürecek. Bu noktada köyler Sasuke gibi bir "suçlu"'ya karşı hepsinin şu andaki gibi birleşmesini, 4. shinobi savaşı bitince tekrar ayrılmalarını engellemek için. Adam Itachi örneğinde dediği gibi, tüm nefreti üzerinde toplayacak, ancak bunun dağılmasını önleyecek. Herkes Sasuke'ye karşı birleşecek, tüm nefretlerini onun üzerinde toplayacaklar. O zaman insanlar bu zoraki birliktelik sürecinde birbirlerini anlayıp, önyargılarını aşacaklar, tıpkı 4. shinobi savaşı başındaki chapter'lardaki gibi.
Naruto'yu öldürmeyi istemesinin sebebi de gerçeği kimsenin bilmemesi, ayrıca kendisinin de öncelikle tüm geçmişten kurtulmasının gerekliliğinden kaynaklanıyor. Naruto'nun varolması tüm planına bir köstek, ayrıca onu geriye çekebilecek tek kişi de Naruto. Naruto yok olduğu anda, kendisinin de zaten geriye dönecek bir geçmişi kalmayacak ve tamamen planı için gerekli olan kişiye dönüşecek.
Sasuke'nin ideal anarşisi bir çok yönden derin ve temelli olduğunu düşünüyorum ben. Hele hele serinin serin anti-savaş ve pasifizm öğelerini düşünürsek.
Ha ama hala seriyi okuduğunuzda "buhahaha emo gencin dramına bak aq" veya benzeri tepkiler veriyorsanız, boşverin ya. Sallayın gitsin zaten 4-5 bölüme zaten bitiyor, kasmayın kendinizi.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
DANCING ALL NIGHT!