[Tanıtım] Bokurano | Ours

Anime ve mangalar üzerine sohbetlerinizi yapabileceğiniz bölümdür.

[Tanıtım] Bokurano | Ours

Mesajgönderen Cynic tarih Pzr Eki 05, 2014 6:26 am

Resim
48 saat içinde öleceğini bilseydin ne yapardın?

Bokurano | Ours
Orjinal Yazar: Mohiro Kitoh
Yönetmen: Hiroyuki Morita
Genre: Mecha, Dram
Yıl: 2008
Bölüm Sayısı: 24

Torrent

Sinopsis
Yaz kampındaki 15 çocuk, gezi için sahile çıkarlar. Bu gezi sırasında içinde bilgisayar laboratuvarı olan bir mağara bulurlar. Laboratuvarın sahibi kendini Kokopelli olarak tanıtır ve yeni bir oyun teknolojisi üzerinde çalıştığını söyler. Çocuklardan onlara bu oyunun "beta tester"'i olmalarını rica eder, çocuklar da kabul eder. Ardından, her biri sahilde uyanır ve gördüklerinin bir rüya olduğunu düşünerek, günlerine devam ederler.

O gece, sahilde 2 tane robot belirir ve oyun başlar.

Bokurano, bir Mecha animesi olarak tanımlanabilse de mükemmel dövüşler barındırmaz, aksiyonu odak olarak kullanmaz. Bunun yerine Mecha öğeleri hikayeyi sürdürebilmek için bir "plot device" olarak kullanılır ve her bir karakterin psikolojik portresine derinlemesine değinilir. Seri ilerledikçe her bir karakteri teker teker masaya koyar, önce parçalar, içini seyirciye gösterir, ardından tekrar diker. Bu süre boyunca sizi de kendinizi sorgulamaya, kendinizi parçalamaya ve içinize bakmaya zorlar.

Ve bunu mükemmel bir şekilde yapar.

Genel olarak Bokurano'yu Mecha janrasının dekonstrüksiyonu olarak görebiliriz. Beklenmedik olaylar silsilesinin içine basit karakterleri atarak onların bu olaylar karşısında nasıl tepki verdiklerini, nasıl düşündüklerini olabildiğince gerçekçi ve çarpıcı bir şekilde vermeye çalışır. Tabii bunu da tartılamaz ağırlıkta bir dram izler. Her bir karaktere öyle yada böyle empati kurar, ağlar, üzülür, en azından bir iç geçirirsiniz.

Çok fazla derinlere girmek istemiyorum zira serinin dinamikleri, bazı noktalarda sizi hazırlıksız yakalamak üzerine kurulu. Ancak, beklemediğiniz bir şekilde güçlü ve zamanınızı boşuna harcadığınızı düşündürtmeyecek bir seri. Bittiğinde sizi düşündürecek, belki de hayattaki ufak şeylerden zevk almanızı sağlayacak yegâne şey olacak. Tabii bunu yaparken karnınıza bir iki tekme geçirmeyi de ihmal etmeyecek.

Kısaca seriyi şiddetle, bağıra bağıra öneriyorum. İzleyin. Hiç bir şey kaybetmeyeceksiniz.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Dön Anime - Manga

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir