Rpgtürk`ün Vebası

Tecrübeli oyunculardan, aslen yeni başlayan ve acemi sayılabilecek oyunculara ithafen hazırlanan rehberler, sıkça karşılaşılan hatalara karşı önlem olarak açılan temel dilbigisi üzerine konular, rpleriniz hakkında fikir ve görüş isteyebileceğiniz konular bütünüdür.

Rpgtürk`ün Vebası

Mesajgönderen Ripper tarih Çrş Eyl 10, 2014 9:50 pm

Kuşkusuz ki bu sitenin vebası Rp sırasında alakasız konulara girip onlar hakkında uzun uzadıya yazmak olsa gerek. Eskiden her halt için rp yazmamız gerekiyordu. X kasmak, teknik öğrenmek ve bir şeyler satın almak. Haliyle kasıyorduk da kasıyorduk. Ben x kasarken evrendeki rahmetli babaannemden bahsettiğimi hatırlıyorum lan. Gereksiz gereksiz konularla uzatırdım yazıyı. Çünkü sıkılıyor insan hep aynı şeyleri yazmaktan.

Yalnız artık bunlar kalktı. Yani rpleri uzatıp kasmaya gerek yok. Belli bir uzunlukta, şık, güzel yazmanız yeterli. Yani özellikle başka oyuncularında okumak zorunda olduğu rpleri yazarken mümkünse konuyla alakasız şeylere pek girmeyin.
Saitou Shigure
Kullanıcı avatarı
Ripper

Re: Rpgtürk`ün Vebası

Mesajgönderen Aeress tarih Çrş Eyl 10, 2014 10:26 pm

Bu mesaj bana sanırım :lol: İçimden geldiği için uzatmıştım :?
Kokuryu Taoreta | Ishigakure

Resim

Bir hediye;

İzleyin youtube.com

NECDET SENDİN AŞKIM
Kullanıcı avatarı
Aeress

Mesajgönderen Ripper tarih Çrş Eyl 10, 2014 10:31 pm

yok yahu sana değil eskiden öyleydi sitede o yüzden bu seferde öyle olmasın diye şey ettim ben, seninkini sen söyleyince farkettim zaten şimdi :lol:
Saitou Shigure
Kullanıcı avatarı
Ripper

Mesajgönderen Margu tarih Çrş Eyl 10, 2014 11:46 pm

Al benden de o kadar. Bazen rp'leri okurken bir yerden sonra kopup gidiyor. Tabi yazmayı seven arkadaşlara laf yok.

İçinizdekileri kısa (Aşırı kısada değil tabi) ve öz bir şekilde dile getirirseniz hem rp'ler sıkıcı olmaz hemde bir sonraki turlara yazacak şey kalır.

Bu yüzden lütfen; rp'leri indirgeyebildiğimiz kadar indirelim, indirtelim :lol:
Resim

[Ishigakure] Fushihara Kensei
Kullanıcı avatarı
Margu

Mesajgönderen muslu tarih Prş Eyl 11, 2014 1:00 am

uzun yazamayan biri olarak uzun yazanları ve yazmayı ben de sevmiyorum :lol:

Darai Osui
DİKKAT Whitebeard fanlarının bakmaması gereken One Piece içerikli gif içerir!
Resim
gif tamamen bana aittir
Kullanıcı avatarı
muslu

Mesajgönderen N'aix tarih Prş Eyl 11, 2014 2:06 am

Tamam, evet. Ben de bazı rp'leri okurken sıkılıyorum ama kısaltacak diye çok da kısaltmasın. Bazen (özellikle görev konularında) bazı kişilerin önemli noktaları kaçırmaları, kendilerine yönlendirilen bazı şeyleri umursamadan yazmalarından falan şikayetçiyim mesela. Sanırım bu karşısındaki kişinin tüm rp'sini okumamaktan kaynaklanıyor. Şahsen ben rp yazarken, tüm paragrafların önemli olmasına dikkat ediyorum. Belki de sadece konuşmayı okuyup karşılık yazdıkları için böyle bir durum ile karşılaşıyor olabilirim :)
Resim
Shiki Nishiyama
Kullanıcı avatarı
N'aix

Mesajgönderen Lateralus tarih Prş Eyl 11, 2014 5:47 pm

Şimdi uzun yazmak denince biraz üzerime alındım. Şöyle bir durum var ki, uzunluk ve doluluk arasında fark var.

Bazen boş yazdığımı kabul etmek zorundayım. Ama yazarken, yazdığım her satırdan keyif alıyorum ben. Uzun diye çekiniyor olabilirsiniz yazılarımdan belki, ama bir çeşit olayın ucundan tuttuktan sonra yazması, ve emin değilim ama okuması, keyifli olabiliyor. Şahsen güzel yazdığıma inanıyorum. o yüzden "çok uzun yazmış okunmaz şimdi bu" demeyin arkadaşlar, her köşeden bir cevher çıkabiliyor. biraz ön yargılı yaklaşıyormuşsunuz izlenimi aldım.
art by charles-hall
Kullanıcı avatarı
Lateralus
Pink King
Pink King

Mesajgönderen Margu tarih Prş Eyl 11, 2014 7:27 pm

Lateralus yazdı:Şimdi uzun yazmak denince biraz üzerime alındım. Şöyle bir durum var ki, uzunluk ve doluluk arasında fark var.

Bazen boş yazdığımı kabul etmek zorundayım. Ama yazarken, yazdığım her satırdan keyif alıyorum ben. Uzun diye çekiniyor olabilirsiniz yazılarımdan belki, ama bir çeşit olayın ucundan tuttuktan sonra yazması, ve emin değilim ama okuması, keyifli olabiliyor. Şahsen güzel yazdığıma inanıyorum. o yüzden "çok uzun yazmış okunmaz şimdi bu" demeyin arkadaşlar, her köşeden bir cevher çıkabiliyor. biraz ön yargılı yaklaşıyormuşsunuz izlenimi aldım.

Ön yargıdan ziyade uzun yazılan rp'lerin geneli bir yerden sonra sırf uzun olsun diye konudan kopuyor. Bunları sanırım Ripper'da benim gibi zamanında görmüştür sanıyorum. Bu yüzden kişisel algılama ben senin yazdıklarını okuyorum hemende bitiyor keyif alıyorum. Ama ne yazık ki herkes senin gibi değil :ugeek:
Resim

[Ishigakure] Fushihara Kensei
Kullanıcı avatarı
Margu

Mesajgönderen Ripper tarih Cum Eyl 12, 2014 12:05 am

Arkadaşlar lütfen kişisel algılamayın, ciddi manada kimseyi kastetmedim. Zaten "uzun" kısmı yanlış anlaşılmış, şahsen ben de uzun yazmayı seviyorum. Özellikle free rplerde. Ve karakter geçmişine dair yazmayı planladığım rp oldukça uzun olacak. Benim eleştirdiğim şey uzun yazarken konudan kopup rp kalitesinin düşmesi. Yani eleştirdiğim şey kaliteli bir rpde karakterin geçmişine dair veya yaşam amacına dair şeyler değil. eleştirdiğim şey kesinlikle başkasıyla yapılan aktif rplerde gereksiz kısımlar. Yani örnek verirsem daha iyi anlaşılır. Diyelim ki dövüş anını içeren bir rp

"Karşısındaki shinobinin sağ taraftan gelen yumruğunu sol eliyle karşılarken rakibinin bir anlığına boşlukta bıraktığı karnına vurdu. Bu sırada aklına ansızın dedesiyle geçirdiği günler geldi. Onunla go oynar, bol bol gülüp eğlenirlerdi. Ne güzel günlerdi onlar... Bir keresinde dedesine annesiyle ilgili şeyler sorduğu için azar işitmişti. Dedesi nedense annesiyle ilgili tüm soruları cevaplamaktan kaçınıyor, sorduğu zamansa onu azarlayıp odasına yolluyordu. Annesine kin duyuyor olamazdı, çünkü onun kızıydı o. Peki ya onu rahatsız eden şey neydi? bunu ara sıra oturup ciddi ciddi düşünürdü, annesi şu an neredeydi? kimlerleydi? .... vs vs..."

abi şimdi dövüş için yaptığın bir rp bu. Yani birkaç cümlede karakterin geçmişine dair atıfta bulunabilirsin veya alttan alttan her mesajda karakterin geçmişinde yaşadığı boşluğu yansıtabilirsin. Ama niye ısrarla bu sorularla rpyi uzatasın ki? asıl sorun bunun her rpde olması. Yani hadi bir tane böyle yazdın diyelim, e diğer rpde de bu sefer babasını anlatıyor adam? :lol: Hayır yapacaksan edebi bir dille yaparsın, boynu okşanan bir kedi kadar mest olur okuyan. Mırlar mutlulukla. Ama sadece basit soruların -ki bu sorular genelde yeşilçam klişeleri gibi "hayatın amacı neydi ki? niye yaşıyoruz ha? kayınçom neden birden kayboldu? " benzeri şeyler oluyor- ciddi manada edebi bir değeri yok. Biraz farklı bir cümleyle kurulsa neyse ama böyle yalın bir şekilde sorulan bir sürü soru okuyucuyu yoruyor. Gm arkadaşları da biraz düşünmek lazım. Ben bu sitede daha önce gm olmuştum ve bazen karakterin geçmişiyle ilgili böyle uzatılmış kısımları okurken yaptığı hamleleri falan unutup rpyi tekrar tekrar okuyordum. Okudukça da yoruluyor insan.

Bakın kendi rplerimden bir örnek veriyim. Olay şu: 3 shinobi aynı çatıdayız, herkes tek tek ortaya çıkmakta. O sırada 4. bir arkadaş daha katılıyor. Şimdi zaten önceki satırlarda diğer shinobilerin gelişlerini bol bol tasvir etmişim, düşündüm, 4. arkadaş için yapacağım tasvirlerde diğerlerine benzer olacaktı. Hepsi birden ortaya çıktığı için "ve birden bir shinobi daha geldi" demek yerine bazı sorular sorarak gelişini açıklamaya çalıştım.

"Rastgele yatmak istediği bir çatıda birisinin olma ihtimali neydi? peki bu kişinin shinobi olma ihtimali? peki üç shinobinin gece vakti aynı çatıda olması ihtimali? kuşkusuz ki tüm bu ihtimaller dördüncü bir kişinin onlara katılma ihtimalinden daha azdı. "

bakın kalın olan kısmı yazmasam diğer kısımlar safsatadan ibaret olurdu. Allah aşkına okurken yorulmadınız mı? ben yazarken bile yoruldum bu kısmı. Ama ardından gelen cümle o soruların sorulma amacı oluyor. İşte o cümleyi kurmazsanız eleştirdiğim şeyi yapmış olursunuz. Lateralus`un dediği şey çok doğru. Uzunluk ve doluluk farkını diyorum. Uzun yazmayın. Dolu dolu yazın ..
Saitou Shigure
Kullanıcı avatarı
Ripper

Mesajgönderen moonandsupermoth tarih Cum Eki 10, 2014 9:12 pm

20 satırdan hoşnut olan bi bendim sanırım
Resim
aoi hikari★aoi hikari★aoi hikari★aoi hikari★
Kullanıcı avatarı
moonandsupermoth

Sonraki

Dön Role-Play Dershanesi