Doğru Karar Alın

Tecrübeli oyunculardan, aslen yeni başlayan ve acemi sayılabilecek oyunculara ithafen hazırlanan rehberler, sıkça karşılaşılan hatalara karşı önlem olarak açılan temel dilbigisi üzerine konular, rpleriniz hakkında fikir ve görüş isteyebileceğiniz konular bütünüdür.

Doğru Karar Alın

Mesajgönderen Margu tarih Prş Eyl 11, 2014 12:23 am

Öncelikle güçlenmek isteyenler elbette stratejik bir düzen oluşturmalı kendine. Kayıt yollamadan önce 2-3 kez rehberleri okuyup anlamak gerekir.

Ardından bu maddeleri dikkatle takip etmeliler.

1) İleri görüşlü olmak
Yarattığınız karakter ile ne kadar ilerleyebileceğinizi, eğlenebileceğinizi, hayal gücünüzü aktif edebileceğinizi önceden tahmin etmelisiniz. Hayal gücünü aktif etmekten kastım şudur; siz eğer kafanızda kurduğunuz planları yarattığınız karakter ile gerçekleştirebiliyorsanız bu hayal gücünüzü aktif etmektir. Fakat sırf cool olsun diye sevmeyeceğiniz veya zorla oynayacağınız bir karakter tiplemesi hazırlarsanız RPGTurk sizin için eğlence değil işkence olabilir.

2) Hangi yolda ilerleyeceğine karar vermek
Öncelikle yeni sistem her ne kadar kolay ve eğlenceli hale gelse bile başlangıçta sadece bir yolda ilerleyebilirsiniz. Yol dediğim nedir? Taijutsu, Genjutsu, Ninjutsu'dur. Şuan sitede ciddi bir kitle Taijutsu üzerine yoğunlaşmış durumda. Bir önceki maddede belirttiğim gibi sırf güçlü olacağınızı düşündüğünüz yolda ilerlemeyin. İçinizden hangi yolda ilerlemek geliyorsa o yoldan ilerleyin. Siz o yolu sevdiyseniz zaten başarılı olursunuz.

3) Statları mantıklı dağıtmak
Bu kısım çok önemlidir. Taijutsu da gelişmek isteyen birisi zeka'ya abanırsa taijutsu konusunda o kadar etkili olamaz. Ninjutsu ve Genjutsu konusunda da aynısı geçerli. Birbirine alakasız statlar vermek sadece işinizi biraz zorlandırır. İlerlemek istediğiniz yolu statlarınızla desteklerseniz işiniz kolaylaşır.
Resim

[Ishigakure] Fushihara Kensei
Kullanıcı avatarı
Margu

Re: Doğru Karar Alın

Mesajgönderen Lateralus tarih Prş Eyl 11, 2014 12:45 am

bu konudaki naçizane görüşüm, ki tanık oldum,

istediğiniz kadar garip yollar tercih edin, istediğiniz kadar süper mantıksız ve geleceği açık olmayan kombolar hazırlayın, karakterinizi seviyorsanız, karakter bir şekilde güçleniyor. Gerçekten bir önemi yok. Karakterinize ısının, karakterinizi hissedin. Gözünüzü kapattığınızda karakterinize bürünmek birkaç saniyeden fazla almamalı. Benim görüşüm budur. Eğer gün geldiğinde karakteriniz gibi düşünüyorsanız birebir, elinizdeki birtakım farklı yerlerden elde edilmiş enstrümanlarla çok güzel bir savaşçı yarattığınızı fark edeceksiniz.
art by charles-hall
Kullanıcı avatarı
Lateralus
Pink King
Pink King

Mesajgönderen Arate Akeno tarih Prş Eyl 11, 2014 1:00 am

Bence kişi kurallar çerçevesinde eğleniyorsa, güçlü olmuş olmamış önemli değil. Sonuçta eğlence için yapılan bir şey.
Resim
Yukimura Shirou
Kullanıcı avatarı
Arate Akeno

Mesajgönderen Margu tarih Prş Eyl 11, 2014 1:05 am

Arate Akeno yazdı:Bence kişi kurallar çerçevesinde eğleniyorsa, güçlü olmuş olmamış önemli değil. Sonuçta eğlence için yapılan bir şey.

GM - Naruto yazdı:Tabii ki herkes karakterini güçlendirmek ve diğerlerinin üstüne çıkmak ister. Bunu inkâr etmenin veya elitist tavırlara bürünüp yadırgamanın bir gereği yok. Karakterinizin güçlü olabilmesi için bazı noktalara değinmekte fayda var. Öncelikle, sistemleri iyi bilmeniz ve sınırlarınızı iyi kavramanız gerekiyor. Puanlarla neler alınabildiğini, nasıl alınabildiğini öğrenmeniz ve yaratıcı olmanız da da fayda var.
Resim

Kullanıcı avatarı
Margu

Mesajgönderen Arate Akeno tarih Prş Eyl 11, 2014 1:13 am

Elitist bir tavır takınmıyordum. :roll: Demek istediğim nasıl eğleniyorsan öyle oynanmalı(Kurallar çerçevesinde.). Yani troll olup sağda solda şakalar şebeklikler yapan karakterlerden hoşlanıyorsan öyle bir karakter aç oyna, eğer güçlü bir karakter açıp onu geliştirmek istiyorsan onu yap....v.s Ben söylediğim örneklerdeki iki yolu da severim :lol: . Niye bu kadar agresif tavır takındın anlamadım.
Resim
Yukimura Shirou
Kullanıcı avatarı
Arate Akeno

Mesajgönderen Margu tarih Prş Eyl 11, 2014 1:25 am

Arate Akeno yazdı:Elitist bir tavır takınmıyordum. :roll: Demek istediğim nasıl eğleniyorsan öyle oynanmalı(Kurallar çerçevesinde.). Yani troll olup sağda solda şakalar şebeklikler yapan karakterlerden hoşlanıyorsan öyle bir karakter aç oyna, eğer güçlü bir karakter açıp onu geliştirmek istiyorsan onu yap....v.s Ben söylediğim örneklerdeki iki yolu da severim :lol: . Niye bu kadar agresif tavır takındın anlamadım.

Yok bu adminin yazdığı şeydi herkes karakterini güçlü görmek ister bende bunun için bir kaç tavsiyede bulundum agresif değilim :lol:

Diğer profesyonel arkadaşlarda benim yazdığım tavsiyelerin üstüne yeni arkadaşlara tavsiyede bulunsun. Bu yüzden açıldı zaten konu :lol: Yanlış anlama :lol:
Resim

Kullanıcı avatarı
Margu

Dön Role-Play Dershanesi

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir