Öneriler

Naruto evreniyle alakalı sorularınızı ve önerileriniz.

Öneriler

Mesajgönderen Cynic tarih Pzr Eyl 07, 2014 6:07 am

Buraya önerilerinizi dile getirebilirsiniz.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Mnemosyne remembers, so you don't have to.
Once again, I'm back in the lab.
Cleaning my knives, ready for stabs!
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Re: Öneriler

Mesajgönderen Ciguli tarih Sal Eyl 09, 2014 7:57 am

RPG'de Fuuton'un zayıf elementi Katon olarak yazıyor. Lakin animesinde Katon, Fuuton'a karşı bir şey ifade edemiyor. Çünkü Katon atıldığında karşılık olarak Fuuton atılınca Katon geri püskütürülüyor. Yani normalde de böyle oluyor diye biliyorum. Yine de son karar sizde tabi...
Resim
Ganta Akira
Kazuko Mifune
Kullanıcı avatarı
Ciguli

Mesajgönderen Fortius tarih Sal Eyl 09, 2014 12:46 pm

Aynı seviyelerde olan teknikler açısından bakıldığı zaman Fuuton'un zayıf elementi Katon'dur. Buradaki kilit nokta karşılıklı yapılan tekniklerin hemen hemen aynı seviyelerde olmasıdır. Tekniklerin arasındaki seviye farkı söz konusu ise bu etkileşimler varlığını korusa da sonuç bakımından farklılıklar olması muhtemeldir. Ancak genel durum aşağıdaki döngüde olduğu gibidir.
Resim

En yukarıdan ok yönünde: Katon, Fuuton, Raiton, Doton ve Suiton
Resim
Kullanıcı avatarı
Fortius
Yımış Yımış
Yımış Yımış

Mesajgönderen Ripper tarih Pzt Eyl 15, 2014 2:13 pm

Free rplerin bir yararı olmalı karaktere. Diğer karakterlerle tanışıyorsun, yazarken eğleniyorsun falan ama bence daha teşvik edici bir şey lazım. mesela belli bir free rp sayısından sonra şu varlık statında artış olsa? yani atıyorum 30 free rpden sonra varlık statı +1 gibi gibi. Hatta [gelişim] çükübik zikilop vs başlıklarımız oluyor ya, orada da onaylatırız falan? Sonuçta Varlık statının şöyle bir açıklaması var.

Varlık: Karakterin sosyal olarak ne kadar "belirgin" olduğunu belirler. Yüksek iç varlığa sahip olan bir kişi diğer insanların aklında daha fazla kalır ve bıraktığı etkiler kişileri daha fazla etkiler. Düşük varlığa sahip kişiler çabuk unutulur, ortamdaki figüranlardan ayırt edilemez veya sosyal etkileşimlerde ağırlıklarını koyamazlar.

Sosyal etkileşime dair beceriler geliştirilebilir şeylerdir ve bu gelişim, gelişim puanıyla olmak yerine free rp ile olursa daha mantıklı olur bence. Hatta "varlık statı artışı için free rpnin bir başka oyuncuyla yapılması gerekmektedir" benzeri bir madde ile free rp yapan kişi sayısında daha çok artış olur. Hemi dee free rpler daha yaratıcı olur. Ne bileyim mesela rp içinde düşman olmuş iki karakter zamanla savaşıp kapışmaya dair rplerden vazgeçip, aralarında dönen düşmanca fakat komik olayları yazmaya başlaması gibi falan filan.
Saitou Shigure
Kullanıcı avatarı
Ripper

Mesajgönderen Cynic tarih Pzt Eyl 15, 2014 8:30 pm

Varlık karizmadan farklı bir şey. Karizmanızı konuşarak geliştirebilirsiniz veya istediğiniz gibi düşürüp arttırabilirsiniz, ancak "Varlık" size doğuştan gelen bir şeydir ve öğrenilen/geliştirilen bir şey değildir. Görünüş, hitabet veya o tarz şeylerle alakalı değildir. "Şeytan tüyü" gibi düşünebilirsiniz.

Varlık statını sadece GP ile arttırabilirsiniz bu yüzden.

Ancak Free RP'lerin teşvik edici bir yönü olması gerek, haklısınız. Bu konu hakkında bir kaç ayarlamam ileride olacak. Sanırım "Konunu bildir, GP kazan" temasında olacak.

Ayrıca eğer Free RP'lerin size bir şey kattığını hissetmek istiyorsanız Lejant'ı kullanıp etkileşime geçtiğiniz karakterler hakkında yazılar yazabilirsiniz.
Bakmayı unuttuğum karakter, gelişim veya dükkân konuları var ise PM ile bildirebilirsiniz.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Fedaroza tarih Sal Eyl 16, 2014 1:25 am

Benim de şu şekilde bir önerim var,sonuçta evrene chuunin olarak başladık.Bize bir puan dağıtılsa,biz de şu ana kadar yaptığımız görevleri bu puana göre geçsek fena olmaz bence,hani önceden yaptıklarımız görevler gibi düşünelim,şunun gibi ;

Atıyorum 50 puanımız var

D Rank Görev 5
C Rank Görev 10
B Rank Görev 15
A Rank Görev 20

Umarım anlatabilmişimdir,bu ara kendimi ifade etmekte bayağı zorluk çekiyorum.
Shiranui Kanaye-Ishigakure Mağaraları
Kullanıcı avatarı
Fedaroza

Mesajgönderen Cynic tarih Sal Eyl 16, 2014 1:29 am

O kadar çok kısıtlayıcı olmaya gerek yok ya. Bu konuda istediğiniz fantazinizi yapabilirsiniz. S-Rank bir görevde yaralanmış olabilirsiniz veya bu tarz bir görevi başarıyla yerine getirmiş olup Chuunin rütbenizi öyle almış da olabilirsiniz. Geçmişinizi buna göre detaylandırabilirsiniz yani, bir kısıtlama yok o konuda.

İstediğiniz kadar görev bitirmiş olup, bunları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz kısaca.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Ossan tarih Sal Eyl 16, 2014 5:11 am

Dezavantaj sitemi gibi Avantaj sistemi de olabilir. Merit/Flaw hesabı. :geek:
Ossan

Mesajgönderen Cynic tarih Sal Eyl 16, 2014 5:27 am

Onu düşündüm, ancak bir kaç nedenden ötürü sadece GP getirmesi şeklinde bir karar aldım.

Orjinalinde her bir Flaw, size 1 tane Merit seçebilme hakkı getirecekti. Bazı Flaw'lar birden çok Merit verecekti, veya Merit'lerin bazıları için 2 Flaw almak gerekecekti.

Bu sistemin gelmemesinin başlıca nedeni, yeteri kadar Merit olmaması. Meritlerin geneli bir süre sonra sosyal manada artı olmaya başlıyor ve bu pek de RP'ye hoş yansımıyor. Örneğin, "Black Market Connections" misali şeyler. Fiziksel veya Mental olarak sınırlı kalıyor Merit'ler. Az Flaw ve Merit olunca da, seçme şansı olmuyor. Yazdığım prototipin çok fazla bir getirisi olmayacağını düşünüp sistemi şu anki şekli ile değiştirme kararı aldım ben de.

Aşırı popüler olmuş olacak ki ( :krozer: ) 45 karakterin 40'ı sorunlu.

Ha ama ileride, karakterinize GP ile Merit alma tarzı bir şey düşünüyorum, ama çok ufak bir olasılık.
Resim
DANCING ALL NIGHT!
Kullanıcı avatarı
Cynic
Full Force
Full Force

Mesajgönderen Ossan tarih Sal Eyl 16, 2014 5:34 am

Ben de tam dediğiniz gibi düşünmüştüm. GP ile Merit alma yani. Cevap için teşekkür ederim.
Ossan

Sonraki

Dön Naruto

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir